Tarım Bakanı konuştu, üretici uzaktan baktı | Güney Gazetesi Mersin

Tarım Bakanı konuştu, üretici uzaktan baktı

Bakanla görüşmek isteyen üreticiye birlik başkanı tarafından yumruk atıldığı iddiası Yörük camiasını karıştırdı. İddiayı dile getiren üretici, sorunlarını Tarım Bakanına anlatamadıklarını söyledi

Tarım Bakanı konuştu, üretici uzaktan baktı


ABİDİN YAĞMUR

 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin küçükbaş hayvan üreticileriyle buluşması sırasında, Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan’ın, bakanla görüşmek isteyen bir üreticiye yumruk attığı ileri sürüldü. Saldırı iddiasını sosyal medya hesabından yayınladığı videoda dile getiren Muhammet Şahin, “Biz sayın bakana sorunlarımızı anlatmak istedik. Ancak birlik başkanı kuzu pirzola yedirdi, alladı pulladı gönderdi” dedi. Birlik başkanı Akdoğan ise saldırı iddiasını reddetti, Şahin’in birlik başkanı adayı olduğu için böyle bir provokasyon yaptığını ileri sürdü.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kiriçci, Erdemli’de koyun ve keçi üreticileriyle bir araya geldi. Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğinin düzenlediği etkinlikte Kirişçi, Yörüklerin çadırlarını gezdi, mera alanlarını inceledi.

Bakan Kirişçi’nin gezisi bakanlığın sitesinde ve haber ajanslarında bu şekilde duyuruldu ancak o gezide orada bulunan bir üretici farklı bir iddiayla ortaya çıktı.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan üretici Muhammet Şahin, üreticilerin sorunlarını Tarım Bakanına anlatmak istediklerini ancak Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan’ın bakanla görüşecek 5 kişiyi önceden belirlediğini ileri sürdü.

Şahin, bakanla görüşüp sorunları anlatmak istediğini dile getirince de Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan’ın yumruklu saldırısına uğradığını iddia etti.

 

“BEN DE KONUŞMAK İSTİYORUM DEYİNCE YUMRUK SALLADI”

 

Muhammet Şahin, facebook sayfasında yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“Tarım Bakanını karşılamaya gittik ve tatsız bir olayla karşılaştık. Birlik başkanının saldırısına uğradık. Birlik başkanı yanımıza gelerek bir el uzattı. Biz de dostça uzanan ele dostça el uzattık. Kendisi “5 kişi ayarladık. Çadırları gezdireceğiz. İstediğimiz şekilde konuşacaklar” dedi. Ben de dedim ki biz de notlarımızı aldık, sorunlarımızı anlatmak istiyoruz dedim. Bunu dediğim anda, kendi öğrettiği şekilde konuşmayacağımızı anlayınca bana yumruk salladı.”

 

“BAKAN ARKAMDA DİYE AHKAM KESİYOR”

 

“Devletin imkanlarıyla konteyner verdikleri 5 kişi var. Kendi merasını da devletin, birliğin imkanlarıyla düzenlemiş. Bakana onları gösterecekmiş, kuzu pirzola yedirecekmiş, allayıp pullayıp gönderecekmiş. Bizim de onların planı dışında, sorunları anlatacağımızı öğrenince bana yumruk attı. Biz oraya üreticinin sorunlarını anlatmaya gittik. Bu yumruk Ak Parti teşkilatına atıldı, tüm Türkiye’deki üreticilere atıldı. Ak Parti arkamda, bakan arkamda, Cumhurbaşkanı arkamda diye adamlar ahkam kesiyor.”

 

“BAKAN GELDİ, BİZİ GÖRMEDİ”

 

“Mersinli Yörüklerin, üreticilerin sorunlarını anlatmak istedim ama yumruk yedim.  Bu birlik başkanları bizi temsil etmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı Tarım Bakanını Mersin’e kadar gönderdi, Tarım Bakanı, birlik başkanının çadırından başka yere gitmedi. Bizi görmedi. Bütün düzenekler maalesef bu şekilde düzülüyor. Birlik başkanı konteyner verdiği 7 kişiyi ziyaret ettirdi, birliğin imkanlarıyla düzelttiği merayı gösterdi, kuzu pirzola yedirdi, alladı pulladı gönderdi.  Bütün üreticilerimiz de bilsin ki bizim temsilcimiz yok. Bizim sorunlarımızı dile getirenleri seçelim. Susmayacağız, sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Gerekirse sayın cumhurbaşkanının kapısında yatacağız, bu sorunları dile getireceğiz.”

 

BİRLİK BAŞKANI: YUMRUK ATMADIM. ONU GÖRMEDİM BİLE

 

Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan ise yumruklu saldırı iddialarını ve bakanın önceden ayarlanmış kişilerle görüştürüldüğü iddialarını reddetti.

Sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yaparak sorulara yanıt veren Akdoğan şunları söyledi:

“Bu iddiaları dile getiren Muhammet Şahin bizim sevip değer verdiğimiz bir kardeşimiz. Birçok sorununu hallettik, kendisine hep destek olduk. Ailesini de tanırım. 2 yıldır birlik başkanı adayı oldu. Sosyal medya üzerinden bize karşı sürekli provokasyon yapıyor. Bu iddiayı bize soranlar dönüp sosyal medyasına baksınlar. Sürekli bize bir hakaret. Bu koltuklar gelip geçici. Allah kimseyi kibirli yapmasın. Oraya gelmiş. Ben hiç görmedim onu. Yumruk atma olayı da olmadı. Öyle bir şey olsa ilk önce ben karşı çıkardım. Söyledikleri doğru değil. Sayın bakana bütün çadırları gezdirdik, üreticilerimizle konuştu. Kesinlikle o arkadaşımıza yumruk atmadım.”