75 kamyon çöp çıktı | Güney Gazetesi Mersin

75 kamyon çöp çıktı

Şevket Sümer Mahallesinde boş bir araziye kimliği belirsiz kişilerce plastik atıklar dökülmesi ve mahallenin ortasında bir çöplük oluşması gazetemizin haberiyle kamuoyuna duyurulmuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi haberimiz üzerine söz konusu araziyi temizledi. Araziden 75 kamyon atık çıktı.

75 kamyon çöp çıktı


MAHMUT SÖNMEZ

 

Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi, geri dönüşüm fabrikalarının yoğunlaştığı bölgelerden biri. Bölgede yer alan fabrikalar için getirildiği sanılan plastik atıklar çoğu zaman kimliği belirsiz kişilerce mahallenin orta yerindeki boş arazilere dökülüyor.

Halk sağlığını tehdit edecek şekilde rastgele bırakılan bu atıkların mahallenin ortasında adeta bir çöp deryasına döndüğü, atıkların tali yolları bile kapattığı geçtiğimiz hafta gazetemizin haberiyle gündeme gelmişti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında olmamasına rağmen konuyla ilgili adım attı ve mahallenin ortasındaki çöp deryası temizlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri söz konusu araziden tam 75 kamyon atık çıkardı. Atıkların kaldırılmasının ardından arazi dezenfekte edildi.

 

 

 

Belediye ekipleri mahalle sakinlerini ve muhtarlığı, atık yönetimi hakkında da bilgilendirdi. Hiçbir şahıs ya da kurumun mahalle aralarına rastgele katı atık, plastik atık bırakamayacağını kaydeden yetkililer yurttaşlardan bu tür olayları gördükleri anda polise ve belediyeye haber vermelerini istedi.

Belediye yetkilileri ayrıca, arazisi çöp yığınına dönen arazi sahibi vatandaşı da arazinin etrafını telle çevirmesi uyarısında bulundu ve atık dökülmesinin önlenmemesi konusunda arazi sahibine de cezai işlem uygulanacağını bildirdi.