Cennete beton | Güney Gazetesi Mersin

Cennete beton

Akdeniz’in eşsiz güzellikteki koylarından biri olan Tisan’da yapı yoğunluğunu artıracak adımlar önce Silifke Belediye Meclisinden ardından Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinden geçti.

Cennete beton


ABİDİN YAĞMUR

 

Silifke’deki Tisan koyunda yapılaşma, betonlaşma endişelerini doğuran imar planı değişikliği Silifke Belediye Meclisinin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinden de AKP ve MHP gruplarının oylarıyla geçti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi imar, çevre ve sağlık komisyonları, Tisan koyunu da içine alan 1/1000 ölçekli imar planına yapılan 81 itirazın tümünü reddetti. Komisyondaki CHP’li üyeler muhalefet şerhi koydu.

Meclisteki görüşmeler sırasında da CHP’li meclis üyeleri, Tisan’da 0.90 yapı yoğunluğuna ve 5 katlı bir otele izin verilmesinin Tisan’ın özgün yapısını bozacağını ifade etti. Başkan Seçer de yoğunluğun fazlalığına dikkat çekti ve konunun komisyonlara yeniden gönderilmesini önerdi. Ancak AKP ve MHP grupları raporun oylanmasını istedi ve rapor oyçokluğuyla geçti. Yeni imar planı Tisan adasında konut ve ticaret alanlarının hem katının hem yoğunluğunun artmasına olanak verecek.