Aynı ürün farklı fiyat | Güney Gazetesi Mersin

Aynı ürün farklı fiyat

Et ürünlerinde artış beyaz et fiyatına yansıdı. Temel tüketim ürünü olan beyaz ette yüzde 15 oranında artış yaşandı. Zincir marketlerde ve tavukçuluk sektöründe olan küçük esnaflarda beyaz et fiyatında farkı var. Tavukçuluk sektöründe olan Serdar Tatar, fiyat farkın nedenin zincir marketlerin bir üründen yüksek mevlada kar etmesinden kaynaklandığını söyledi.

Aynı ürün farklı fiyat


MAYSA DERYAYEVA

 

35 yıldır tavukçuluk sektöründe çalıştığını söyleyen esnaf Serdar Tatar, son günlerde kırmız ette olduğu gibi beyaz et fiyatında artış yaşandığını söyledi. Beyaz et fiyatında yüzde 15 oranında zam uygulandığı belirten Tatar, “Geçtiğimiz yıllara göre beyaz et fiyatları daha uygundu ancak şu an içinde bulduğumuz ekonomik olarak sıkıntılı günlerde her şeyin fiyatı gibi et fiyatları arttı” dedi.

Zincir marketler ile küçük esnaflarda satılan beyaz ette fiyat farkının olduğunu söyledi. Küçük esnaflarda 1 kilo tavuk bonfile 57 lira iken zincir marketlerde 98 liraya, baget piliç 34 lira iken zincir marketlerde aynı ürün 36,50 liraya, tavuk pirzola 45 lira iken zincir marketlerde 63 liraya, tavuk kanat 55 lira iken aynı ürün zincir marketlerde 63 lira, tavuk but 32 lira iken zincir marketlerde tavuk but 36,50 liraya satılıyor.

 

 

 

“BEYAZ ET FİYATINDA ARTIŞ YAŞANACAK”

 

Aynı üründe farklı fiyatların olmasının nedenini ifade eden Tatar, “Beyaz etin fiyatı zincir marketlerde ve küçük esnaflarda farklılık gösteriyor. Bizim dükkanlarda beyaz etin fiyatı zincir marketlere göre daha düşük.  Zincir marketler yüksek mevlada kar oranları var. Küçük esnaflarda müşteriye hizmet varken tüketiciler zincir marketlerde reyondan alıp kasaya götürüyor herhangi bir hizmet yok.  Biz küçük esnaflar tüketici için her zaman avantajız.  Biz tavukçuluk sektöründe olduğumuz için tüketiciler beyaz eti bizden satın alırsın zincir marketlerde ayni ürünlere 6 veya 7 lira pahalıya satın almasınlar” diye konuştu.

Önümüzdeki aylarda beyaz et fiyatlarında artış olup olmayacağı hakkında bilgi veren Tatar, “Önümüzdeki günlerde beyaz et fiyatlarında yükseliş yaşanacak bunun nedeni yem fiyatlarındaki artıştan kaynaklanıyor. Biz üretim yapmadığımızdan sadece tükettiğimiz için ürünler fiyatları daha da yüksek oluyor” ifadelerini kullandı.