“Doğru hamle bol soru çözmek” | Güney Gazetesi Mersin

“Doğru hamle bol soru çözmek”

İptal edilen KPSS ile ilgili konuşan Yargı Akademi Kurucu Ortaklarından Kortay Tepe, sınava giren öğrencilerin iptal edilen KPSS’den olumsuz etkilendiğini söyledi. Tekrardan yapılacak olan KPSS sınava girecek adaylara tavsiye veren Tepe, “Adayların sınav zamanına kadar bol bol çıkmış sorulardan soru çözmeleri gerekiyor” dedi.

“Doğru hamle bol soru çözmek”


MAYSA DERYAYEVA

 

Geçtiğimiz günlerde, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) iptal edildi. İptal edilen sınav hakkında konuşan Yargı Akademi Kurucu Ortaklarından Kortay Tepe, sınavın şaibeli olduğunu söylendiğini ancak yargı süreci sonuçlanmadan konuşmanın erken olduğunu ifade etti. İptal edilen KPSS sınavına giren öğrencilerden herhangi bir ücret alınmayacağını söyleyen Tepe, “İptal edilen KPSS sınavı için herhangi bir ücret ödenmeyecek.  Adaylar sadece başvurularını yenileyecek ve yenileme işlemleri başladı” diye konuştu.

 

“ÖĞRENCİLERİN BU SÜRECİ AVANTAJA ÇEVİRMESİ GEREKİYOR”

 

KPSS sınavına giren adayların sınavlarının iptal edilmesinden dolayı olumsuz etkinliğine değinen Tepe, “Adaylar psikolojik olarak olumsuz etkilendiler ama KPSS sınavına biraz daha zaman var ve adayların bu süreci doğru kullanması gerekiyor. Adaylar biraz daha ders çalışmak için vakit kazandı. Öğrenciler bunu avantaja çevirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

KPSS sınavına girecek adaylar için tavsiyelerde bulundu. KPSS iptal edilmesi ile önümüzdeki bir ayı adayların avantaja çevirmesi gerektiğini söyledi. Adayların bol bol çıkmış sorularından soru çözmesi ve deneme sınavları yapması gerektiğini ifade etti.

 

 

“ALES, DGS SINAVLARINDAKI SORULARA BAKMALRI GEREKİYOR”

 

Tepe, ÖSYM’nin yıllardır aynı sınav havuzunu kullandığını belirtti. Tepe, “Adayların, tüm konuları bitirdikleri için çalıştıkları konuların özet halinde tekrar üstünden geçmesi, çıkmış sorularından bol bol soru çözmeleri gerekiyor. Özellikle çıkmış sorulardan çalışmak daha iyi olacaktır çünkü şu anki tartışmalar çıkmış sorulardan olmasıydı. ÖSYM aynı havuzu kullandığı için farklı farklı sınavlardan tekrar soru soruyor. Dolayısıyla bizim için önemli olan geçmiş yıllarda çıkmış sorular sadece KPSS değil ALES, DGS sınavlarında çıkan sorulara adayların bakması gerekiyor.  Konuların hepsi aynı, konu değişikliği olmayacak. Adayların en doğru hamlesi bol bol soru çözmesidir” şeklinde konuştu.

Yargı Akademi Kurucu Ortaklarından Kortay Tepe, Yargı Akademi olarak öğrenciler için ücretsiz KPSS tekrar programı yaptıklarını belirtti. Tepe, “Yargı Akademinin bir tekrar programı olacak ve daha önce deneme sınavlarıyla ilgili yeni bir takvimimiz olacak. Öğrencilerimizin bu tekrar programdan ücretsiz olarak yararlanabilecek. Öğrencilerimizin her zaman yanındayız” dedi.