“Bunun adı kaçak su” | Güney Gazetesi Mersin

“Bunun adı kaçak su”

AKP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi İsmail Yerlikaya’nın sahibi olduğu şirkete artezyen suyunu usulsüz kullandıkları gerekçesiyle kaçak su tutanağı tutulmuştu. Yerlikaya, belediye meclisi toplantısında “Bir damla kaçak su kullanmadım. Artezyenler ilgili bir durum var. MESKİ yetkilisi durumu açıklasın” dedi. MESKİ Genel Müdürü, “Yönetmeliklerde bu durum kaçak su olarak belirlenmiş” dedi.

“Bunun adı kaçak su”


ABİDİN YAĞMUR/MAHMUT SÖNMEZ

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, AKP’li meclis üyesi İsmail Yerlikaya’nın sahibi olduğu şirkete MESKİ tarafından kesilen kaçak su cezası da gündeme geldi.

Konu üzerine söz alan AKP’li Yerlikaya, kendisine kesilen cezanın kaçak su değil, kuyu suyunun kullanımından sonra kanalizasyona verilen atı su ile ilgili olduğunu söyledi.

Yerlikaya, “Bu yalan haberi yapanları da biliyoruz, MESKİ’den kimlerin belge istediğini de biliyoruz. Haberi yapanlarla, belgeyi verenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu tür tutanaklar herkese tutuluyor. Ama sadece İsmail Yerlikaya’ya tutulan tutanak veriliyor. Neden? Çünkü ben Ak Parti Grup Sözcüsüyüm. Benim üzerimden Ak Parti yıpratılmak isteniyor” dedi.

 

MESKİ GENEL MÜDÜRÜ: KAÇAK SU OLARAK TANIMLANIYOR

 

İsmail Yerlikaya, hakkında tutulan tutanağın kaçak su tutanağı olmadığını ileri sürerek MESKİ yetkilisinin konuya dair açıklama yapmasını istedi.

Yerlikaya’nın şirketine yazılan cezanın sebebinin kuyu suyu atık bedeli olduğunu söyleyen MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, “Yönetmeliklerde bu durum kaçak su olarak belirlenmiş. Kuyu suyu abonesiz şekilde kullanılmış. Yasa gereği kanalizasyona bağlantısı varsa yüzde 45’lik payının bedelini almamız gerekiyordu. Bu onun tahakkuk edilmiş şeklidir” dedi.

 

 

KAÇAK SU CEZASINI BİR BAŞKA ŞİRKETTEKİ ORTAĞA ÖDETMİŞ!

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında söz alan CHP’li Tuncay Gökçel de AKP’li İsmail Yerlikaya’nın sahibi olduğu şirketin kullandığı kaçak suyun cezasını, MESKİ görevlilerini yanıltarak Gökçel ailesinin ortağı olduğu şirketlerin adına kestirdiğini söyledi.

Gökçel, “Son günlerde İsmail Yerlikaya’nın sahibi olduğu işyeri kaçak su haberleriyle basında yer almıştır. İsmail Bey kendi şirketinin kullandığı kaçak suyun üstünü örtmek için beni ve ailemi işin içine çekmek istemiş ve hedef saptırmaya çalışmıştır. İsmail Yerlikaya’nın kaçak su kullandığı ve tutanak tutulan şirketin tamamı İsmail Bey’in kendisine aittir. Bu şirket bizim kiracımızdır, sadece mülk sahibi ve kiracı ilişkimiz vardır. İsmail Yerlikaya kendi şirketine yazılması gereken cezayı isim benzerliğini kötüye kullanarak ve ilgili kurumu da yanıltarak, tutanağın kendi şirketine tutulduğunu bilmesine rağmen bizim mülk sahibi olduğumuz şirket adına kestirmiştir” dedi.

 

 “SİNSİCE BANA ÖDETMEK İSTEDİ”

 

Konu ile ilgili yanlışlığı düzelttiklerini söyleyen Gökçel, “Konu ile alakalı benim ve ailemin ismini kullanarak basında ve sosyal medyada demeçler vererek bunu siyasi bir malzeme haline getirmiştir. MESKİ’ye konu ile ilgili doğru bilgileri verdik ve yanlışlığı düzelttik. Tutanakta ismi geçen Yerlikaya’nın şirketine ceza kesilmiştir. Yani İsmail Yerlikaya kamunun malı olan suyu kaçak kullanmış ve sinsice kurumun kestiği cezayı bana ödetmek istemiştir. Beni ve ailemi asılsız iftiralarla suçlayan İsmail Yerlikaya ile hukuk önünde de mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.