MEB’den pazarlık usulü kitap ihalesi | Güney Gazetesi Mersin

MEB’den pazarlık usulü kitap ihalesi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Milli Eğitim Bakanlığının Suriyeli öğrencilere kitap verilmesi için yapılan 124 milyon liralık ihaleyi pazarlık usulü yaptığını söyledi. Başarır ayrıca söz konusu şirkete 2020 yılında usulsüz ihaleler verildiğini ve bilgilerin 2020 Sayıştay raporunda yer aldığını söyledi.

MEB’den pazarlık usulü kitap ihalesi


MAHMUT SÖNMEZ

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Suriyeli öğrencilere verilecek kitaplar için yaptığı 124 milyonluk ihalenin adrese teslim ettiğini söyledi.

 

“2020’DE SAYIŞTAY AYNI ŞİRKETİN İHALEDE USULSÜZLÜK YAPTIĞINI TESPİT ETTİ”

 

Ülkede yaşanılan yoksulluğun en önemli sebebinin kamu ihaleleri olduğunu belirten Başarır, her gün usulsüz bir ihale açıkladıklarını söyledi. MEB’in yaptığı 6 Temmuz’da yaptığı ihaleye değinen Başarır, “Suriyeli öğrencilere verilecek kitaplar için 6 Temmuz’da MEB bir ihale yaptı. Bedeli 124 milyon lira 21/b ile yapılmış ihale. Bu ihale neden açık usul yapılmadı çok mu ivediydi. İhale Başak Matbaacılık’a verildi. 2020 Sayıştay raporunda usulsüz ihaleler verildiği tespit edilen şirket bu. Sayıştay raporuna rağmen aynı şirkete yine 21/b ile ihale verilmiş” sözlerini kullandı.

 

“SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

 

Kamu İhale Kanunu’nun 200 kez değiştiğine dikkat çeken Başarır, “Yandaşlarına, ortaklarına, akrabalarına ihale vermek adına bunlar yapılıyor. Adalet Bakanlığı’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan ihalelerde usulsüzlük varsa sözün bittiği yerdeyiz” dedi.