Çiçek gibi kooperatif | Güney Gazetesi Mersin

Çiçek gibi kooperatif

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği 5 bin lavanta fidesiyle yola çıkan Silifke Çaltıbozkır Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, 3 yıl içerisinde hem üretim alanını genişletti hem de belediyeye fide satacak kapasiteye ulaştı.

Çiçek gibi kooperatif


Yaklaşık 2 bin nüfuslu Çaltıbozkır Köyü’nün kooperatifleşme hikâyesi, 2018 yılında emekli öğretmen Mehmet Asım Özçalık’ın ‘Öğretmenlikte emeklilik olmaz’ şiarı ile köyüne dönüp, Çaltıbozkır Derneği’ni kurması ile başladı. Özçalık ve arkadaşları, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak lavanta fidesi istediler. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu talepleri onaylanan Çaltıbozkırlılara, belediye tarafından 5 bin adet lavanta fidesi hibe edildi. İlk etapta bu fideleri yetiştirip başarılı sonuçlar elde eden Çaltırbozkır Derneği üyeleri, bir sonraki aşamada ise Çaltıbozkır Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’ni kurdular.

 

“5 DÖNÜMLE BAŞLAYAN YOLCULUK  100 DÖNÜME ULAŞTI”

 

Dikilen 5 bin lavanta fidesiyle önemli bir üretim başarısı sağladıklarını ifade eden Çaltıbozkır kooperatifi, Mersin Büyükşehir Belediyesinin distilasyon tesisi hediyesiyle 10 çeşit bitkiden yağ ürettiklerini belirtti. Başlangıçta 5- dönüm civarında bir sahada üretime başlayan koperatif şu an 100 dönüme alanda lavanta, 30-40 dönüme yakın alanda da kekik üretiyor. Ayrıca Çaltıbozkır Köyü Kooperatifi gelirin bir kısmı ile 8 üniversite öğrencisine burs sağlıyor. (Haber Merkezi)

 

 

 


  Çiçek gibi kooperatif