“Cemevlerine saldırı birliğimize saldırıdır” | Güney Gazetesi Mersin

“Cemevlerine saldırı birliğimize saldırıdır”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Toroslar İlçe Başkanı İsmail Yetkin ile birlikte Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

“Cemevlerine saldırı birliğimize saldırıdır”


Geçtiğimiz gün Ankara’da gerçekleştirilen cemevi saldırısına değinen Kocamaz, “Alevi inancına mensup vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum” dedi.

“Mübarek Muharrem ayına girdiğimiz bugünlerde, milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum” diyen Kocamaz, “Milletimizin birlik ve beraberliğini kimse bozamayacak” şeklinde konuştu.

“Milletimizin arasına fitne sokup bizleri birbirimize düşürmek isteyen hainlere Allah fırsat vermesin” diyen Kocamaz, saldırının sorumlularının, işbirlikçilerinin ve azmettiricilerinin bir an önce tespit edilmesini ve yargı önünde hak ettikleri cezaya çarptırılmasını beklediklerini söyledi.

Cemevlerine yapılan saldırının,  millet devlet birliğine yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayan Kocamaz, bu tip olayların milletin devlete olan güvenini test eden olaylar olduğuna dikkat çekti.

“O nedenle failler hızla yakalanmalı ve adalet hızla tecelli etmelidir” diyen Kocamaz, “Böylece millet ile devlet arasında güven bunalımı yaşanmayacak, millet devlet birliğine yapılan bu saldırılar amacına ulaşamayacaktır” dedi.

Kocamaz, “Böyle olaylarda devletimizin göstereceği reaksiyon vatandaşlarımıza; hukuk devletinin, can ve mal güvenliğinin, ifade, din ve inanç özgürlüğünün sadece anayasa ve kanun metinlerinde değil pratik hayatın işleyişinde de var olduğunu ve devletimizce güvence altına alındığını da ispat etmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in de Alevi inanç ve kültürünün özgürce kendisini ifade edebilmesi için son derece samimi bir parti programı ortaya koyduğunu söyleyen Kocamaz, İYİ Parti iktidarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarında Alevilik ile ilgili verilen bilgileri düzenleyeceklerini, cemevleri konusu dahil olmak üzere Alevilerin bütün sorunlarıyla ilgileneceklerini, dini ihtiyaçlarını karşılayacaklarını, Alevilerin inanç ve ibadetlerini kolaylaştıracaklarını söyledi. (Haber Merkezi),