Salçalık domates fiyatında rekor | Güney Gazetesi Mersin

Salçalık domates fiyatında rekor

Yaz aylarıyla birlikte vatandaşlar kışlık salça yapmayı tercih ediyor ancak bu yıl salçalık domates fiyatları cep yakıyor. Geçen yıl bu aylarda salçalık domatesin kilosu 2 lira iken bu sene 6 liraya yükseldi. Fiyatlar yüksek olunca vatandaşlar tarafından talep azaldı. 10 yıllık manav olan Ahmet Duran, “Bu sene salçalık domates fiyatları en düşük 4- 5 lira olur” dedi.

Salçalık domates fiyatında rekor


MAYSA DERYAYEVA

 

Vatandaşlar kış aylarında yemeklerinde kullanmak amacıyla konserve hazırlıklarına başladı. Özellikle en çok tercih edilen domates salçasını yapmak isteyenleri zorlayacak gibi gözüküyor çünkü salçalık domatesin kilosu şu anda 6- 7 lira arasında. Uzun yıllardır manav ol esnaflar ise bu yıl salçalık domatesin kilosunun en ucuz 4-5 olacağı görüşünde.

10 yıldır manav işi yaptığını belirten Ahmet Duran, fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşların alım gücünün düştüğünü söyledi. Geçen yıl bu aylarda domatesin kilosunun 2- 3 lira olduğunu söyleyen Duran, ürünlerin fiyatından yüksek olmasından dolayı vatandaşlarında dert yandığını belirtti. Duran, “Ben on yıldır bu işle uğraşıyorum. Geçen yıl domatesin kilosu en yüksek 4 lira en ucuz zamanı 2 liraydı. Şu anda domatesinin kilosu oldukça yüksek.  Domatesi bizde pahalıyla aldığımız için bu fiyatlardan satmak zorunda kalıyoruz” dedi.

 

“VATANDAŞLARDAN TALEP AZALDI”    

 

Salçalık domates fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çeken Duran, “Daha salçalık mevsimi tam olarak başlamadı ama vatandaşlardan yemeklik domates talep azaldı. Salçalık domatesler bu yıl en az 4- 5 lira olarak satılır ondan aşağıya satılması mümkün değil” diye konuştu.

Manavlık yapan esnaf Murat Akşam, “Vatandaşlar geçen yıllara göre az domates alıyor. Şu anda domates çeşitlerine göre fiyatlar değişiklik gösteriyor. Salçalık domatesin kilosu 7 lira ama önümüzdeki günlerde 4 liraya kadar inebilir” ifadelerini kullandı.