“Hastanelerde doktor kalmadı” | Güney Gazetesi Mersin

“Hastanelerde doktor kalmadı”

Resmî Gazetede yayımlanan kararla, sağlık sektöründe yıl sonuna kadar 27 bin sağlık personeli alınacağı duyuruldu. Kararı gazetemize değerlendiren Türk Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör, “Sağlık sektöründe daha çok sağlık personeline ihtiyaç var çünkü hastanelerde doktorlarımız kalmadı” dedi.

“Hastanelerde doktor kalmadı”


MAYSA DERYAYEVA

 

Resmî Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararıyla, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet alanlarında yıl sonuna kadar 27 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek. Karara göre, halk sağlığı laboratuvarında 34, sağlık evlerinde 144, ilçe sağlık müdürlükleri ile toplum sağlığı merkezlerinde 916, acil sağlık hizmetlerinde 220, ataklı tedavi alanında da 25 bin 686 kişi istihdam edilecek.  

Eleman temininde güçlük yaşanan çeşitli alanlara yıl sonuna kadar 7 bin 144 tabip, 38 sağlık memuru, 1 diş tabibi, 19 bin 694 uzman tabibi, 1 psikolog, 3 hemşire ve 1 sağlık teknikleri işe alınacak.

Resmî Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararını değerlendiren Türk Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör, pandemi döneminde iş yükünün arttığını ve daha çok personel ihtiyacının olduğuna değindi.  Güngör, kararla birlikte kadroların belirlendiği ancak kesin atama tarihinin verilmediğini söyledi. Sağlık sektörünün daha çok sağlık personeline ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Güngör, “3+1 sözleşme ile 27 bin sağlık personeli alınacak bu karar olumlu bir karar ancak kararının genel yardımcı sağlık personellerini kapsasaydı daha iyi bir karar olabilirdi” dedi.

 

“İŞ YÜKÜMÜZ PANDEMİYLE DAHA DA ARTTI”

 

Sağlıkta iş yükünün pandemi ile daha da arttığını belirten Güngör, “Sağlık sektöründe ne kadar doktor atanırsa atasın ihtiyacı karşılamaz bunun nedeni iş yükü özellikle pandemi döneminde arttı. Hastanelerde doktorlarımız kalmadı. Çoğu doktorlarımız özel sektöre ya da yurt dışına göç etti. Mersin Devlet Hastanesinde 1 ay önce 27 kadın doğum doktoru vardı şu an bu sayı 12’ye indi” ifadelerini kullandı.