Mezitli ÇYDD ilk mezunlarını verdi | Güney Gazetesi Mersin

Mezitli ÇYDD ilk mezunlarını verdi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mezitli Şubesinin burs sağladığı ve 2021-2022 yılında mezun olan öğrenciler için etkinlik düzenlendi.

Mezitli ÇYDD ilk mezunlarını verdi


MAYSA DERYAYEVA

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mezitli Şubesinde düzenlenen törenin açılışında konuşan Şube Başkanı Gülten Kolbaşı, ÇYDD olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı bir dernek olduklarını söyledi.

 Kolbaşı “Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olan bir dernek olarak Türkan Saylan’ın izinden yürümeye devam ediyoruz. Biz 29 Haziran 2020 yılında kurulduk. Kuruluş aşamamızda baya mücadele verdik. Yeni bir derneğin kurulması çok kolay değildi. Şimdiden bize destek verenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BELEDİYE OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Eğitim son derece önemli. Kızlarımızın eğitimi daha çok önemli. Belediye olarak biz de öğrencilerimize destek vermeye çalışıyoruz. Bu senede eğitim yardımı yapacağız ve geçen  yıla göre bu miktarı artırarak yapacağız. Mezitli’de kız öğrenci yurdu projesi biter bitmez ihalesini yapacağız ve kısa sürede bitmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

“ÖĞRENCİLERE DAHA ÇOK DESTEK OLMALIYIZ”

 

Törende konuşan ÇYDD Burs Komisyon Başkanı Prof. Dr. Tülin Baykal da  bu yıl öğrencilerin burslarını arttırdıklarını belirtti.

Öğrencilere ne kadar yardım edilse de az olduğunun altını çizen Baykal, 2021-2022 yılında toplam 112 öğrenci burs almış. Bunlardan 48’i üniversite öğrencisi, 64’i orta öğretim grubu. Gönül istiyor ki daha çok öğrenciye ulaşabilelim. Öğrencilerin durumu zorlaşıyor ve bu neden öğrencilere yardım amaçlı ne yaparsak az. Bu yıl 2 öğrencimiz üniversiteden mezun oldu. Orta öğretimden 2 öğrencimiz mezun oldu. Genel Merkezimizden alınan kararla, bu yıl burslarımız arttırılıyor. Üniversite öğrencilerine aylık 450 lira, orta okul bursumuz 250 lira oldu” diye konuştu.

Törende mezun olan Özgür Kılınç, Zeynep Nazlı Can, Dila Öğüt, Sudenaz Elbeş, Tuğçe Terzioğlu, Hande Dursun, Lara Karaca, Mustafa Tekyıldız, Merve Aytaç, Bircan Öztek’e mezuniyet belgeleri takdim edildi.