Anamur’da Hayvan Katliamı | Güney Gazetesi Mersin

Anamur’da Hayvan Katliamı

Önceki gün Anamur’a bağlı Ovabaşı Mahallesinde üç köpek tüfekle vurularak katledi. Olay hakkında jandarma ekipleri ve savcılık soruşturma başlattı. Bir an önce köpekleri katledilenlerin bulunmasını isteyen Anamurlu hayvansever Alime Yiğit hayvan katliamlarının önüne geçmek için Anamur Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye bir an önce hayvan barınağı ve kısırlaştırma merkezi kurması gerektiğini belirtti.

Anamur’da Hayvan Katliamı


MAHMUT SÖNMEZ

 

Anamur Ovabaşı Mahallesinde Anamur Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Alime Yiğit’ın bir yıldır beslediği köpekler biri veya birileri tarafından önceki gün ayakları birbirlerine bağlanarak tüfekle katledildi. Hayvanseverler bir an önce katliamı gerçekleştirenlerin bulunup cezalandırılmasını istiyor.

 

ÜÇ KÖPEK AYAKLARI BAĞLI ŞEKİLDE TÜFEKLE KATLEDİLDİ

 

Önceki gün tüfekle vahşice öldürülmüş halde bulunan köpeklerden iki tanesini bir yıldır beslediğini ve kısırlaştırdığını söyleyen Alime Yiğit, köpeklerin öldürüldüğü gün yaylada olduğunu söyledi. Eşinin köpekleri beslemek için iki güne bir yayladan inip köpekleri beslemek için Anamur Ovabaşı Mahallesine indiğini söyleyen Yiğit, “Köpeklerin öldürüldüğü gün eşim yayladan onları beslemek için Ovabaşı Mahallesindeki evimize gitti ve onları yerlerinde bulamadı. Ardından eşim civarda köpekleri aradı ve orada bulunan dereye yakın yerde üç köpeğin ayaklarının birbirine bağlı olduğunu ve pompalı tüfekle vurularak öldürüldüğünü gördü maalesef” dedi.

 

 

KATLİAMA İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Köpeklerin katledildiğini duyar duymaz, jandarma karakoluna gerekli bilgileri verdiklerini söyleyen Yiğit, olayın duyulmasının hemen ardından olay yeri inceleme ekiplerinin inceleme yaptığını ve savcılığın konu hakkında soruşturma başlattığını belirtti.

 

“CANİLER BİR AN ÖNCE BULUNUP CEZALANDIRILMALI”

 

Köpeklere yapılanların vahşet olduğunu belirten Yiğit, “Üç canı hiç acımadan vahşice katlettiler. İnsan olan ve merhametten bir parça nasibini alan bir kişinin kesinlikle yapabileceği bir şey değil. Benim yetkililerden ricam bir an önce bu cani veya canileri bir an önce bulup hak ettiği cezayı vermeleridir. Nitekim suçsuz üç cana vahşice kıymış bu kişiler elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor. Bu caniler yarın bir insana da zarar verebilir. Bir an önce bulunup cezalandırılmalarını istiyorum” dedi.

 

 

HAYVANSEVERLER ANAMUR’A BARINAK VE KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ İSTİYOR

 

Uzun yıllardır Anamur’da hayvanlar için gönüllü olarak çalışma yürüttüğünü belirten Yiğit, hayvan köpeklerini korumanın en önemli faktörlerinden birinin kısırlaştırma olduğunu söyledi. Anamur ilçesinde ne hayvan barınağı ne de kısırlaştırma merkezi olmadığını söyleyen Yiğit, “Anamur’da bir hayvan barınağı ve bakım yeri yok. En yakın hayvan rehabilitasyon yeri 60 km uzaklıkta. Buraya barınak yapılırsa biz gönüllüler barınaklarda ücretsiz çalışmaya hazırız. Bizim kişisel çabalarımız tek başına hayvanları korumaya yetmiyor. Büyükşehir belediyesi haftalık hayvanlar için yem bırakıyor, kısırlaştırma içinde çalışmalar yapıyor ama yetersiz. İlçe belediyesinin de bu konuda şu ana kadar bir çalışması yok maalesef. Hem büyükşehir hem de ilçe belediyesinin barınak ve kısırlaştırma merkezi için bir çalışma içine girmesini talep ediyoruz” dedi.