Akdeniz’den kurs alan 400 öğrenciden 8’i ilk 10 bine girdi | Güney Gazetesi Mersin

Akdeniz’den kurs alan 400 öğrenciden 8’i ilk 10 bine girdi

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, belediyenin üniversiteye hazırlık kurs merkezinde sınava hazırlanan 400 öğrenciden 8’inin YKS’de ilk 10 bine girdiğini söyledi. Gültak, kurs merkezinin kapasitesini bu dönem bin öğrenciye çıkaracaklarını kaydetti.

Akdeniz’den kurs alan 400 öğrenciden 8’i ilk 10 bine girdi


ZELİHA ÖZİPEK

 

Abdullah Şahutoğlu Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak burada belediyenin eğitim ve sosyal alanlardaki çalışmalarını anlattı.

Metropol Gökdelen binası 29’uncu katını ücretsiz etüt merkezine çevirdiklerini hatırlatan Başkan Gültak, üniversite sınavına hazırlanan mahalleli gençleri merkeze davet etti.

eçen dönem etüt merkezinde 400 öğrenciye kurs verildiğini belirten Başkan Gültak, bu öğrencilerden 8’inin yapılan sınavda sıralamada ilk 10 binin içine girdiğini vurguladı, bu yıl kurs alacak öğrenci sayısını da bine çıkaracaklarını kaydetti.

 

KADINLARA DAVET: “TARİH, DOĞA VE KÜLTÜR GEZİLERİNE KATILIN”

 

Başkan Gültak, mahalleli kadınlara da seslendi, belediyenin hafta sonları farklı iller veya Mersin’in farklı ilçelerine düzenlediği kültür, doğa ve tarih gezilerine katılmaları için davet etti. Muhtar Muhsin Kutlu’ya seslenen Başkan Gültak, “Mutlaka bir liste hazırlayıp bize ulaştırın. Liste sıraya alınsın ve en kısa sürede programa göre Gaziantep, Hatay veya Mut gezisine mahalleli kadınlarımız katılsın. Geçmişte bu hizmetlerin hiçbiri yoktu.

Yaşadıkları mahallelerden hiç çıkamayan kadınları ve kızlarını bu tür gezilere götürüyoruz. Gençlerimizi de Silifke yaz kampına gönderiyoruz. Bu kamp için de liste verebilirsiniz. Üzülüyorum, çünkü hiç denizi görme, denize gitme imkanı bulamamış gençlerimiz çıkıyor bazen içlerinden” ifadelerini kullandı. Sosyal, kültürel, eğitim ve istihdama yönelik projelere büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Gültak, belediyenin öncülüğünde kurularak üretim ve satış yapan kadın kooperatifine katılmaları, aile bütçelerine gelir elde etmeleri yönünde mahalleli kadınlara da çağrı yaptı.