Borçlanma talebinde ısrar edecek | Güney Gazetesi Mersin

Borçlanma talebinde ısrar edecek

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, perşembe günü yapılacak olağanüstü meclis toplantısında borçlanma yetkisini yeniden gündeme getireceklerini söyledi.

Borçlanma talebinde ısrar edecek


Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Abdullah Şahutoğlu Mahallesi’ne konuk oldu, vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi. Muhtar Muhsin Kutlu, ziyareti nedeniyle Başkan Gültak’a teşekkür etti; okul yolunun açılması, asfalt ihtiyacı duyan sokaklar, muhtarlık binasının yenilenmesi gibi talep ettikleri bazı hizmetleri dile getirdi.

 

“BORÇLANMA TALEBİMİZ 2 KEZ REDDEDİLDİ”

 

Başkan Mustafa Gültak da konuşmasında, mahalleye yapılan hizmetleri anlattı, eksik kalan hizmetlerin planlamaya alınarak en kısa sürede çalışmalara başlanacağını vurguladı.

Perşembe günü yapılacak olağanüstü Meclis toplantısında, tekrar borçlanma yetkisi talep edeceğini söyleyen Başkan Gültak; “Hem Çevre Bakanlığımızın hibeleri hem de Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu’nun desteğiyle sıcak ve soğuk asfalt üretim tesislerini ilk kez Akdeniz’e kazandırdık.

Bugün milyonlarca liraya ancak kurulabilecek bu tesisler için belediyemiz bütçesinden 1 lira dahi harcamadık. Bu tesislerimizde tam kapasite üretime geçmek, mahallelerimizin asfalt, kaldırım, yol ihtiyaçlarını gidermek üzere ihtiyacımız olan borçlanma yetkisi için iki kezdir Meclis’te, muhalefet üyelerinin reddiyle karşılaşıyoruz” dedi.

 

“OLAĞANÜSTÜ MECLİS’TE, BORÇLANMA YENİDEN GÜNDEME GELECEK”

 

Başkan Gültak; Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yönetimin 310 milyon TL’lik borçlanma yetkisinin, Cumhur İttifakı olarak verdikleri destek sayesinde mümkün olabildiğinin  altını çizdi.  Perşembe günü yapılacak Akdeniz Belediye Meclis toplantısında borçlanma yetkisini yeniden gündeme getireceklerini söyleyen Gültak; “Akdeniz’in 65 mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız başta asfalt, yol ve kaldırım olmak üzere bizlerden hizmet bekliyor. Büyükşehir’in istediği 310 milyon TL borçlanma yetkisini verdik. Şimdi de siz bize 50 milyon TL borçlanma yetkisi verin. Borçlanmayı da sadece asfalt ve kaldırım için talep ediyorum. Bu konuda hem Meclis üyelerimizden hem de mahalle muhtarlarımızdan destek bekliyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)