Özeller cep yakıyor | Güney Gazetesi Mersin

Özeller cep yakıyor

Özeller cep yakıyor


MAHMUT SÖNMEZ

 

TTB’nin açıklamasına göre, pandemiden sonra İş yükü, uzun nöbetler ve düşük maaş nedeniyle kamu hastanelerinden istifa eden doktor sayısı on bine yaklaştı. Vatandaşlar kamu hastanelerinden muayene olmak için randevu bulamıyor ya da haftalar sonrasına randevu alabiliyor. Vatandaşlar muayene olabilmek için özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Mersin’de sigortalı birinin özel hastanede muayene ücreti 200 lira ile 415 lira arası, hastanın sigortası yoksa fiyat 350 liradan başlıyor,750 liraya kadar çıkıyor.

Kamuda çalışan binlerce doktor istifa edip özel hastanelere geçti ya da yurt dışına göç etti. İstifalar nedeniyle kamu hastanelerinde doktor sıkıntısı yaşanıyor. Kamu hastanelerinden vatandaş ya haftalar sonrasına randevu alabiliyor ya da randevu alamıyor. Durum böyle olunca hastalar muayene olmak için özel hastanelerin yolunu tutuyor. Özel hastanelerinin muayene fiyatları ise cep yakıyor.

Kamudan istifa eden doktor sayısı İş yükü, uzun nöbetler ve düşük maaş nedeniyle her geçen gün artıyor. Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) açıklamasına göre, pandemideki istifa yasağının sonlanmasının ardından yaklaşık 10 bin doktorun kamudan istifa ederek ya özel hastanelere geçti ya da ya yurt dışına göç etti. Kamuda yaşanan doktor sıkıntısıyla birlikte birçok hasta kamu hastanelerinde ya randevu bulamıyorlar ya da ancak haftalar sonrasına randevu elde edebiliyorlar. Kamu hastanelerinde muayene olmak için randevu bulamayan hastalar ise özel hastanelerden parası karşılığı muayene olmak zorunda kalıyor.

Mersin’de bulunan özel hastanelerde çocuk sağlığı ve hastalıkları veya dahiliye bölümünde muayene olmak isteyen ve sağlık sigortası bulunan kişinin en az 200 lira gözden çıkarması gerekiyor. Bu fiyat hastaneye göre 415 liraya kadar çıkıyor. Eğer hastanın sağlık sigortası bulunmuyorsa özel hastanelerde muayene ücreti 350 liradan başlıyor 660 liraya kadar çıkıyor.

Mersin’de özel bir hastanede göz hastalıkları bölümünden muayene olmak isteyen biri sağlık sigortası varsa en az 215 lira gözden çıkarması gerekirken bu fiyat hastaneye göre 500 liraya kadar çıkabiliyor. Mersin’de göz hastalıkları bölümünden muayene olacak kişinin sağlık sigortası yoksa özel hastanede muayene fiyatı 500 liradan başlıyor 750 liraya kadar çıkabiliyor.