‘Köy Yaşam Merkezleri’ çalışmaları devam ediyor | Güney Gazetesi Mersin

‘Köy Yaşam Merkezleri’ çalışmaları devam ediyor

Mersin İl Milli Eğitim Müdürümüz Adem Koca başkanlığında tüm ilçe milli eğitim müdürleri Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü temsilcilerinin katılımlarıyla "Köy Yaşam Merkezleri" bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Koca, Mersin’de tüm ilçelerde kapatılan köy okullarının köy yaşam merkezine dönüştürülmesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

‘Köy Yaşam Merkezleri’ çalışmaları devam ediyor


İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in özellikle altını çizerek belirttiği okul öncesi eğitim, mesleki eğitim ve eğitimde fırsat eşitliği konularına değinerek eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmek için köy yaşam merkezlerinin açılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi. Mersin’de tüm ilçelerde kapatılan köy okullarının köy yaşam merkezine dönüştürülmesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Koca, köy yaşam merkezi çalışmalarındaki özverili gayretlerinden ve desteklerinden dolayı tüm ilçe milli eğitim müdürlerine ve destek veren tüm paydaşlara teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.