KKTC heyetinden Başkan Seçer’e ziyaret | Güney Gazetesi Mersin

KKTC heyetinden Başkan Seçer’e ziyaret

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48’inci yıldönümü dolayısıyla KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve beraberindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Başkan Seçer, “1974’ten sonra adada iklim değişti. Türk toplumu daha bir güven içerisinde yaşamaya başladı” dedi.

KKTC heyetinden Başkan Seçer’e ziyaret


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıldönümü vesilesiyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve beraberindeki heyette yer alan; KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Bünyamin Merhametsiz, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar, TMT Temsilcisi Ali Bozdağlı ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şube Başkanı Bilge Tatver’i makamında ağırladı.

 

“HAREKATIN AMACI, BARIŞI VE GÜVENİ TESİS ETMEKTİ”

 

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın bir sonuç olduğunu, fakat öncesinde bu harekatı hazırlayan nedenlerin bulunduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Gerçekten de o günlerdeki acı hadiseleri, savunmasız Kıbrıslı soydaşlarımızın nasıl hunharca katledildiklerini hatırlıyoruz” dedi. Fakat, 1974’ten sonra adada iklimin değiştiğini ve harekat sonrası adadaki Türk toplumunun daha bir güven içerisinde yaşamaya başladığını vurgulayan Başkan Seçer, “Çünkü, artık anavatan Türkiye’nin kesin, amasız, fakatsız, lakinsiz bir koruması vardı. Bugünlere kadar geldik. İnşallah bu huzur ebediyen de devam edecek” dedi.

 

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

 

Günümüzde adada sorun olan konuların da, iki toplumun liderleri ve başta Türkiye olmak üzere bu konuda yapıcı çabaları olan ülkelerin de gayretleri ile çözülmesi ve adada kalıcı bir barışa, huzura evirilmesi yönünde dilekleri olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Savaş, zorunlu olmadıkça bir cinayettir’. Bu çok anlamlı bir sözdür. Beni çok etkileyen bir sözdür. Bizler barışsever insanlarız. Yurtsever insanlarız. Doğal olarak haklının yanında duracağız. Bu vesile ile de barış harekatında şehit olan askerlerimizi, orada katledilen sivil yurttaşlarımızı, mücahitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum” dedi.

Mersin’in kendileri için çok önemli ve anlamlı bir şehir olduğunu kaydeden Mendeli, “Mersin, bizim harekatımızın başlangıç noktasıdır. O yüzden değil 48, 148 yıl da geçse biz bu törenimizi ilk günkü coşkuyla kutlayacağız inşallah. Ben de tabi ki bu vesile ile vatanımız uğruna şehit düşen tüm şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize, buradan bir kez daha rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize ve mücahitlerimize de şükranlarımızı iletiyorum” dedi. (Haber Merkezi)