Karaduvar Festivali Eylül’de | Güney Gazetesi Mersin

Karaduvar Festivali Eylül’de

Karaduvar Festivali Eylül’de


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, mahalle ziyaretleri kapsamında Karaduvar’a konuk oldu. Başkan Gültak; gelenekselleşen Karaduvar Balık Festivali’nin 3’üncüsünü, Eylül ayı sonunda gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti; Pazar günü Esenli Mahallesi’nde ilki düzenlenecek Esenli Üzüm Şenliği’ne Mersinlileri davet etti.

 

‘KARADUVAR FESTİVALİ’

 

Başkan Gültak, ilk ikisi büyük ilgi gören, kent ve ülke çapında büyük ses getiren Karaduvar Balık Festivali’nin 3’üncüsünü, bu yıl Eylül ayının son haftası içerisinde organize etmeyi planladıklarını belirtti. Başkan Gültak, festivale çok ünlü bir sanatçının katılımının büyük oranda netleştiğini belirtti, ancak isim vermedi.

 

 

“İMAR SIKINTISI ÇÖZÜLECEK”

 

Karaduvar’da, konutları olan fakat bu konutları imarda ticaret alanına çevrilmiş vatandaşlar olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Gültak; “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde buna itiraz ettik. İtiraz edilen yerlerin hemen hepsini Büyükşehir idaresi kabul etmiş, bir kısmı da komisyonlara kalmış. Böylelikle Karaduvar’ın, yapılacak imardan dolay vatandaşlarımızın mağduriyeti olmayacak. Konunun bizzat takipçisi olacağım. Bizi yıpratma adına yapılan açıklamaları lütfen dikkate almayın” dedi.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ 8-10 MAHALLEDE DAHA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

 

Başkan Gültak; Mersin ve Akdeniz’in kurtuluşunun kentsel dönüşüm projelerinde olduğunun altını bir kez daha çizerek, Çay ve Barış mahallelerinde gerçekleşen projelerin hızla ve büyük bir başarıyla ilerlediğini anlattı. Başkan Gültak; “Önümüzdeki dönem yeniden aday olup inşallah sizlerin sayesinde seçilmemiz halinde 8-10 mahallemizde daha kentsel dönüşüm projesi başlatacağız. Dönüşümle ortaya çıkan kazançtan vatandaşlarımız faydalanıyor. Kentsel dönüşüme büyük önem veriyoruz. Bu şekilde Akdeniz’i değiştiriyor ve zenginleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)