“Hedefimiz bir üst lig” | Güney Gazetesi Mersin

“Hedefimiz bir üst lig”

MSK Erkek Basketbol Takımı Genel Koordinatörü Berkay Üstündağ, GÜNEY’e değerlendirmelerde bulundu

“Hedefimiz bir üst lig”


Geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Federasyonu Erkekler 1.Liginde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) yabancısı olduğu ligde beklenenin altında bir performans gösterse de ligde kalmayı başardı. Önceki sezon ligde iyi bir sınav vermediklerini söyleyen MSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Berkay Üstündağ, “Bu sezon bizim için daha heyecanlı olacak geçen yıl yaptığımız hatalardan büyük dersler çıkararak bu sezon için dersimizi çok iyi çalıştık. Bu yıl hedefimiz öncelikli PlayOff lara kalmak sonrasında da üst lige çıkabilmek” dedi.

 

Geride bıraktığımız sezon MSK Erkek Basketbol Takımı için iyi bir yıl olmadı. Ama sonuçta yeni olduğu TBF Erkekler 1. Ligi gibi zor bir kulvarda ligde kalmayı başardı. Takım adına önceki sezonu artı ve eksileriyle değerlendirirseniz neler söylemek istersiniz?

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ( MSK ) olarak geçen sezon ikinci yılımızda çıkmış olduğumuz Türkiye Basketbol Federasyonu Erkekler 1.Liginde ( TBL ) başarılı bir sezon geçirdiğimizi söylemek mümkün değil. Ligin yabancısı olmamız, uzun süre sonra Mersin de Erkek Basketbolü olarak mücadele etmemiz zaman zaman kötü sonuçlar almamızı sağladı. Ancak biz geçen sezon için hedefimizi öncelikle ligde kalmak en iyisi için PlayOff müsabakalarına kalmak olarak hedeflemiştik. Kısa yabancımızın uzun süren sakatlığı ve uzun yabancımızın 3 hafta süren sakatlığı en önemli müsabakalarda bizi zor durumda bıraktı. Ama bizim için önemli olan ligde kalabilmekti. Bunu da başardık.

 

Takımın artık ligde tecrübesi var, bu sezon hedefiniz nedir?

 

Bu sezon bizim için daha heyecanlı olacak geçen yıl yaptığımız hatalardan büyük dersler çıkararak bu sezon için dersimizi çok iyi çalıştık. Bu yıl hedefimiz öncelikli PlayOff lara kalmak sonrasında da üst lige çıkabilmek.

 

Sezona bir üst lige çıkma parolasıyla başlayacaksınız, bu hedef doğrultusunda neler yaptınız?

 

Belirlediğimiz hedef doğrultusunda yönetim kurulumuzun yapmış olduğu çalışma ile öncelikle teknik ekibimizde değişikliğe giderek bizlere uzun yıllar hizmet etmesini planladığımız ekibi oluşturmaya başladık. Teknik ekibimizin vermiş olduğu rapor doğrultusunda sporcular ile görüşmelerimizi gerçekleştirerek istediğimiz oyuncuların transferlerini tamamladık. Birkaç oyuncu ile daha görüşerek transferi tamamlayıp sezonun açılmasını bekleyeceğiz.

 

Takım yeni sezon hazırlıklarına ne zaman başlayacak?

 

Ağustosun ilk haftası takımımız toparlanarak yeni sezonun startını vereceğiz. Kısa bir süre Mersin’de antrenmanlara başlayacak olan takımımız ağustosun ikinci haftası kampa giderek hazırlıklarına devam edecek. Kamp dönüşü tekrar Mersin’de hazırlıklarına devam edecek olan takımımız sonrasında federasyonun faaliyet programına göre öncesi Federasyon Kupası sonrasında lig startını bekleyerek takvime göre yeni sezonu açmış olacağız.

 

Daha büyük bir hedef ve heyecanla yeni sezona gireceksiniz, Mersinli taraftarlara ne söylemek istersiniz?

 

Geçen sezon MSK olarak ev sahibi olduğumuz müsabakalarda seyircimizin gücünü fazlası ile hissettik. Aslında gördük ki Mersinimiz Erkek Basketbol üne çok uzak kalmış, eski Çukurova takımının havasını yakalamak için tüm Mersinli taraftarlarımızı maçlarımıza bekliyor olacağız. Amacımız Mersin Basketbol ünü en üst seviyelere getirmek ve Erkek Basketbol ünde söz sahibi olmasını sağlamak.