"100. Yılında Bu Takıma Şampiyonluk Yakışır" | Güney Gazetesi Mersin

"100. Yılında Bu Takıma Şampiyonluk Yakışır"




İBRAHİM AYDEMİR

 

Geride bıraktığımız sezon devre arasında Tarsus İdman Yurdu’na katılan ve takım kaptanlığını üstlenen Volkan Altınsoy, hayatı ve futbolculuk kariyerini Güney'e anlattı. Henüz 16 yaşında Ankaraspor’da futbol oynarken takımın teknik direktörü Aykut Kocaman tarafından keşfedilen ve profesyonel futbolculuk kariyerine ilk imzasını atan tecrübeli oyuncu, Tarsus İdman Yurdu’nun 100. Yılında takıma şampiyonluk hediye etmek istediklerini belirtti.

 

Volkan Altınsoy kimdir? Okuyucularımıza kendini tanıtır mısın?

 

1990 yılında Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde doğdum ancak aslen Aksaraylıyım. Futbol yaşantıma Aksaray’da Karadenizspor adındaki amatör bir kulüpte başladım. Daha sonra Ankara’ya o dönemlerde Süper Lig’de yer alan Ankaraspor’a transfer oldum. 14 yıldır süregelen profesyonel futbolculuk kariyerimin ilk adımlarını bu süreçte atmış oldum.

 

Futbola olan ilgin ilk ne zaman başladı? Çocukluktan beri hep futbolcu olmayı mı hedefliyordun?

 

Aklımın erdiği yani kendimi bildim bileli futbola ilgim vardı. Hedeften ziyade çocukluktan beri hayalimdi diyebilirim. Bu doğrultuda evde, okulda, bahçede kısaca her yerde futbol topuyla haşırneşirdim. Fazlaca hayal kurardım ve bu konuyla ilgili çok sevdiğimi kendime ait bir sözüm var. Sizle de paylaşmak isterim; “Ne kadar hayallerinin peşinden gidersen, gerçekler o kadar arkandan gelir.”

 

 

Profesyonel futbolculuk kariyerinin başlama anı nasıl oldu?

 

2008 yılında Ankaraspor’da sezon başı kampına davet edilmiştim. O dönemki antrenörümüz Aykut Kocaman, gençleri çok sevip değer vermekteydi. Kamp sürecinde beni gözlemleyip yöneticilere beni beğendiğini ve profesyonel sözleşme imzalatılmasını söylemişti. Aykut Hocanın üzerimde emeği çoktur. Buradan tekrardan teşekkür etmek isterim. Profesyonel futbolculuk kariyerim de böylece başlamış oldu.

 

Bu süreçte en büyük destekçin kim oldu?

 

Bu süreçte en büyük destekçim tabiki ailemdi. Her arkamda oldular ve destekledir.

 

Tarsus İdman Yurdu’nda çok kötü geçen bir 20 hafta ve ardından teknik direktör Birol Erol’la birlikte gelen harika bir galibiyet serisi oldu. Küme düşer denilen takım play-off’lara kaldı. Sezon hakkında değerlendirmelerini almak istiyorum? Nasıl bir sezon oldu sizin için?

 

Bu takıma 2. Yarı dahil oldum. O yüzden kötü geçti dediğiniz ilk yarı için herhangi bir yorum yapmam doğru olmaz. 2. Yarı için söylemem gereken en önemli şey ise arkadaşlık ve takım olgusunu yakalamış olmamızdı. 2. Yarının ilk maçlarında da kötü neticeler aldık aslında ama ben kendime ve arkadaşlarıma her seferinde “biz çok iyi bir takımız tek eksiğimiz özgüven ve arkadaşlık” olduğunu hatırlatmaya çalıştım. Zamanla takımda buna inananların sayısı artmaya başladı ve bu da saha sonuçlarına yansıyordu. Tam bu geçiş evresinde Birol Hoca aramıza dahil oldu. Aramıza diyorum çünkü Birol Hoca bir ağabey, bir arkadaş gibi bizi önce dinlemeyi ve anlamayı tercih etti. Doğru analizler yapabildi bu yüzden. Bir çıkış arayan Tarsus İdman Yurdu futbolcuları olarak bize omuz vermiş oldu. Kısaca mental sıkıntıları Birol Hoca ile atlattık ve geriye saha içi teknik, taktik işleri kaldı. Bunu da hem takım hem de hocalarla iyi bir şekilde gerçekleştirdik. Netice olarak sonuç bizleri üzse de güzel ve başarılı bir 2. Yarı geçirdiğimize inanıyorum.

 

Takımın kaptanlığını yapmak nasıl bir duygu? Öyle bir sorumluluk almak zor değil mi?

 

Onur ve gurur verici bir duygu tabikide. Bu işi iyi yapsanız da çok zor, kötü yaparsanız da çok zor. Çünkü çok fazla sorumluluk almanız gerekiyor ve her zaman her yerde en doğru adımları atmanız gerekiyor. Hem saha içi hem de saha dışında. Takım olarak Birol Hoca ile çok iyi bir iletişimiz var ve keyifli dakikalar yaşadığınızı görüyoruz. Bu da takımın başarısına mutlak etki etti.

 

Teknik direktör Birol Erol hakkında neler söylemek istersin?

 

Birol Hoca takıma çok doğru yaklaştı ve bu da eksiklerimizi, sorunlarımızı, istek ve beklentilerimizi doğru analiz etmesine vesile oldu. Neticede hocalar ve futbolcular olarak iyi bir uyum sağlamış olduk. Tarsuslu taraftarlarda her maç yanınızda oldu.

 

 

Hiçbir zaman sizlere olan desteğini esirgemedi. Taraftarlar hakkında neler söylemek istersin?

 

Özellikle çıkışa geçtiğimiz bir süreç vardı. O dönemde ciddi bir destek vardı. O destek bizim başarılı çıkışımızı perçinlememize vesile oldu. 12. Adam derler ya tam da bu tanımlamaya yakışır bir taraftar ve destek vardı. Tarsus İdman Yurdu kültürü olan ve futbolu seven bir camia. Onlara buradan tekrardan teşekkür ediyorum. Bizi hep destekledikleri için bize güç verdikleri için…

 

Son olarak neler söylemek istersin?

 

Son olarak 100. Yılında bu taraftara, bu halka ve tüm Tarsus İdman Yurdu sevenlerine şampiyonluk yakışır diyorum “Ya Nasip”. Bu güzel röportaj için de sizlere ve Güney ailesine teşekkür ediyorum.