Eğlenerek spor yapıyorlar | Güney Gazetesi Mersin

Eğlenerek spor yapıyorlar

Özel bireyler Mersin Büyükşehir’in fitness salonunda hem spor yapıyor hem eğleniyor

Eğlenerek spor yapıyorlar


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi’nde birçok branşta eğitim alarak kaliteli zaman geçiren özel gereksinimli bireylerin en sevdiği alanlardan biri de Fitness Salonu. Haftanın belirli günlerinde bu salonda spor yapan bireyler sosyalleşirken, aynı zamanda fiziksel ve ruh sağlıklarına iyi gelen aktivite de gerçekleştirmiş oluyor.

 

Hem spor hem eğlence

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Toroslar Halkkent’te bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’nden faydalanan özel gereksinimli bireylerin en sevdiği aktivitelerden biri de Fitness Salonu’nda spor yapmak.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin birçok sosyal aktivite ve eğitim olanaklarından yararlanan özel gereksinimli bireyler; Fitnesss Salonu’nda spor yaparak hem sağlıklarını koruyor, hem eğleniyor, hem de motive oluyorlar. Haftanın belirli gün ve saatlerinde gelen bireyler, engel gruplarına göre kendilerine uygun fiziksel aktivite yapıyor.

 

Bir spor salonunda bulunan tüm spor aletleri mevcut

 

Ücretsiz hizmet veren Fitness Salonu’nda, Beden Eğitimi Öğretmeni ve fitness antrenörü Emirhan Uka eşliğinde fiziksel aktivite ve egzersiz yapan özel gereksinimli bireyler için her imkan mevcut. 18 yaş üstü özel gereksinimli bireylerin Engelsiz Yaşam Merkezi’ne başvurarak kayıtlarını yaptırıp ücretsiz olarak faydalanabileceği Fitness Salonu’nda; kapsamlı bir spor salonunda bulunan eliptik bisiklet, dambıllar, ağırlık sehpaları, ağırlık barları, koşu bandı, yatay bisiklet gibi tüm spor aletleri mevcut. (Haber Merkezi)