Fiyatlar öyle arttı ki balıkçılar etiketi koyamıyor | Güney Gazetesi Mersin

Fiyatlar öyle arttı ki balıkçılar etiketi koyamıyor

Mersinli balıkçılar, müşteriler yüksek fiyatları görüp kaçmasın diye tezgahlara fiyat etiketi yerleştiremiyor

Fiyatlar öyle arttı ki balıkçılar etiketi koyamıyor


MAHMUT SÖNMEZ

 

Mersin Balık Pazarında birçok esnaf tezgah açmazken, açık olan tezgahların hiçbirinde fiyat etiketi yok. Balık fiyatlarının uçtuğunu söyleyen esnaf, “Çoğu zaman balıklara günlük zam geliyor ve biz etiket koyamıyoruz tezgahlara. Levreğin kilosu 150 lira ben nasıl etiket koyayım. O fiyatı gören vatandaş gelip balık alır mı” dedi.

 

“ZAMLARDAN KAYNAKLI FİYAT ETİKETİ KOYAMIYORUZ”

 

Balığın az balık fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen balıkçı esnafı Birol Sorver, yüksek balık fiyatları ve günlük gelen zamlar yüzünden balık pazarında hiçbir esnafın balık tezgahına fiyat etiketi koymadığını söyledi. Levrek balığının kilosunun 150 lira olduğunu söyleyen Sorver, “Balık az olunca balık fiyatı da yüksek oluyor. Çoğu zaman balıklara günlük zam geliyor ve biz etiket koyamıyoruz tezgahlara. Levreğin kilosu 150 lira ben nasıl etiket koyayım. O fiyatı gören vatandaş gelip balık alır mı? Fiyat olmadı mı en azından gelip soruyor, bizde biraz ikram yapıp satmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“BALIK FİYATLARI UÇTU”

 

Şu an en ucuz balık olan sardalyanın fiyatının 35 lira, çipuranın 100 lira, levreğin 150 lira olduğunu dile getiren Sorver, “Sardalya Mersin’in milli balığı geçen sene 15 liraydı, çipura 335 liraydı, levrek 45 liraydı. Artan giderler yüzünden tekneler balık avlayamıyor, dükkan giderleri arttı. Balık toptancıları fiyatlara günlük zam koyuyor. Fiyatlar uçuyor ama vatandaşın alacak gücü yok. İşlerimiz geçen seneye göre yüzde 60 düştü. Eskiden sezon olmasa bile bütün dükkanlar açıktı, şu an birçok dükkan kapalı, iş yok çünkü” ifadelerini kullandı.