Toprağın önemini öğrendiler | Güney Gazetesi Mersin

Toprağın önemini öğrendiler

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, doğa ve çevre bilincinin küçük yaşta oluşması için Toroslar ilçesinde faaliyetlerini yürüten Mevlâna Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde, TEMA Vakfı iş birliğiyle ‘Toprak’ konulu bir eğitim ve farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Toprağın önemini öğrendiler


Etkinlik çalışmasında çocuklara toprağın önemi, oluşumu, toprağın ekosistemdeki yeri ve faydası eğlenceli bir sunumla anlatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, doğa ve çevre bilincinin küçük yaşta oluşması için bünyesinde hizmet veren Mevlâna Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde bir farkındalık etkinliğine imza attı. TEMA Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Toprak’ konulu eğitim ile çocuklara toprağın önemi, oluşumu, toprağın ekosistemdeki yeri ve faydası eğlenceli bir sunumla anlatıldı.

 

ÇOCUKLAR TOPRAĞI VE DOĞAYI EĞLENEREK ÖĞRENDİ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde Toroslar ilçesinde faaliyetlerini yürüten Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde, çoğunlukla 4-6 yaş arası yaklaşık 100 çocuk eğitim alıyor. Bilimden sanata, oyundan çeşitli sosyal etkinliklere kadar pek çok ayrıntı, çocukların potansiyelini ortaya çıkarmak için düşünülüyor. TEMA Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen eğitimin sunumunu 9 yıldır TEMA Vakfı gönüllüsü olan Ali Dönmez yaptı. Toprak nedir? Toprağın oluşumu, önemi, canlılara faydaları, ekosistemdeki yeri, toprağın altında neler olduğu, soru cevaplarla çocuklara aktarıldı. Programın sonunda çocuklara kitap ile TEMA rozeti dağıtıldı. (Haber Merkezi)

 

 

 


  Toprağın önemini öğrendiler