“Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çalışmaları Işık Olabilir” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çalışmaları Işık Olabilir”

‘Yerel Yönetimler ve Tarım’ konulu çalıştaya katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in hem bitkisel hem de hayvansal üretim alanına sahip bir kent olduğunu ve bu alanlarda yaptıkları çalışmaların başka illere ışık olabileceğini söyledi.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çalışmaları Işık Olabilir”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yerel Yönetimler ve Tarım’ konulu çalıştaya katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Cumhuriyet Halk Partili 11 Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal hizmetler konularında hizmet veren daire başkanlarının katılımıyla 6.sı düzenlenen çalıştayda ortak proje, bilgi ve deneyimler paylaşıldı.

 

 “MERSİN HEM BİTKİSEL HEM DE HAYVANSAL ÜRETİM ALANINA SAHİP BİR KENT”

 

Düzenlenen çalıştaya Başkan Seçer, CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile 11 Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal hizmetler konusunda hizmet veren daire başkanları katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın hizmet tanıtım videosu ile başlayan çalıştayda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Mersin’i Toroslar’ın tepesindeki endemik bitkilere benzettiğini ifade eden Seçer, en önemli amaçlarından birinin de Mersin’in tanıtılması olduğunu söyleyerek, “Döndüğünüz zaman gittiğiniz yerlerde Mersin’i anlatmanızı istiyoruz. Bunu özellikle çok önemsiyoruz. Mersin’in tanıtılmasını, bilinmesini istiyoruz. Buranın çok özel, çok değerli özellikleri, nitelikleri, zenginlikleri var. Türkiyemizin her tarafı güzel ama bizim bugün burada konuşacağımız konu; tarım, ziraat. Hem bitkisel üretim hem hayvansal üretim. Bu üretim alanına ait çok önemli özellikleri taşıyan da bir kent” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇALIŞMALARI IŞIK OLABİLİR”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının ışık olabileceğini belirten Başkan Seçer, “Her bölgenin kendine münhasır şartları olduğu için buradaki çok uygun olan bir proje bir başka ilde uygun olmayabilir. Çünkü ürün çeşitliliği, ziraat şekli, gelenekleri, beklentileri farklı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ışık olabilir” ifadelerini kullandı.

 

 

“MERSİN’İN 380 BİN HEKTAR TARIM ALANI VAR”

 

Tarım konusunda bölge için büyük önemi olan sulama borusu desteği ve hayvancılık projelerinden söz eden Başkan Seçer, cümlelerine şu şekilde devam etti: “16 bin kilometrekare alan ve 380 bin hektar tarım alanımız var Mersin’de.  Burada çok kaliteli, raf değeri, katma değeri yüksek ürünler olduğu için burası turfandacı bölge. Toprakla suyu buluşturduğunuz zaman doğal olarak kalite ve verim kendiliğinden artacaktır. Bu da çiftçinin cebine yansıyacak.”

 

‘HADİ GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELİM PROJESİNİ’ ANLATTI

 

Mersin Büyükşehir’in Hayvancılık projesine değinen Seçer, “Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim. Köylü doğduğu yerde doysun. Biz her yıl 60 aile seçiyoruz ve bunlara 25’er hayvan veriyoruz ve bunlar damızlık. Damızlık 3 çeşit kıl keçisi, Güney Karaman ve ivesi koyun. 16 bin kilometrekare alanın, farklı lokasyonların, farklı özellikleri olduğu için çeşitler de farklılık arz ediyor ve 1 yıllık yemini, veteriner hizmetlerini; zaten Veteriner Odası da işin içerisinde, Tarım İl Müdürlüğü de; onları da katıyoruz, finansmanı biz sağlıyoruz ama onların olması daha değer katıyor ve bu sürüyor gidiyor. İşte 2 yıl önce başlandı. 120 ailede şu anda 3 bin hayvan dağıtıldı ve tıkır tıkır işleyen bir mekanizma” ifadelerine yer verdi.

 

“ÇOK KIYMETLİ İŞLER YAPIYORSUNUZ”

 

Sarıbal, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ve kıymetli işler yaptığını ifade ederek, “Çok kıymetli işler yapıyorsunuz. Tabii Mersin’in şöyle bir avantajı var: Meslektaşımız Büyükşehir Belediye Başkanı. Kendisini kutluyoruz ve başarılarının devamını elbette diliyoruz ve yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Bütünüyle burada olmamız ve bir şey yapmaya çalışmamızın özü; dayanışma, birliktelik, yapılan projeleri birbirimize anlatmak, geleceği aslında biraz daha inşa etmek ve en önemlisi gelecek olan seçimde, iktidar olacağımız dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarım politikalarının temelinin yerelde nasıl gerçekleştirildiğini ortaya koyacak bir amacı da görüyoruz. Biliyoruz ve bunu ortaya koymaya çalışacağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)