Borsa çalışanlarına eğitim | Güney Gazetesi Mersin

Borsa çalışanlarına eğitim

TOBB Akreditasyon Sistemi eğitimleri kapsamında ticaret borsası personellerine süreç ve risk eğitimi verildi.

Borsa çalışanlarına eğitim


ZELİHA ÖZİPEK

 

TOBB tarafından düzenlenen personellere yönelik eğitimleri değerlendiren Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, akreditasyon sisteminin yaşayan bir süreç olduğuna işaret ederek bu durumun sürekli yenilenme ve gelişme arz ettiğini ifade etti.

Borsanın üye memnuniyetini ön planda tutarak her zaman hizmet kalitesini en üst noktalara taşımayı kendine hedef seçtiğini kaydeden Başkan Murat Kaya, bu nedenle personellerine yönelik gerçekleştirilen eğitimlerin hizmet kalitesinin AB standartlarına taşınması noktasında önem arz ettiğini söyledi.

TOBB Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında Risk Analizi ve Süreç Yönetimi Eğitimi Türk Loydu denetçilerinden Serkan Şahin’in sunumuyla gerçekleştirildi.

Şahin, “Süreç bazlı risk analizinde iki önemli yaklaşım belirlenmiştir. Reaktif yaklaşım ve proaktif yaklaşım. Reaktif yaklaşımda hata oluşur, analiz edilir ve düzeltici faaliyetle takibi yapılır. Günümüzde artık proaktif yaklaşım önem kazanmıştır. Yani hata oluşmadan olası hata durumları tanımlanır ve olası hata durumları analiz edilerek olası etkileri, önleyici faaliyetler ile takip edilir” dedi.