Denizcilik Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldı | Güney Gazetesi Mersin

Denizcilik Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Denizcilik Fakültesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, büyük bir çoşku ile gerçekleştirildi. Amaçlarının denizcilik eğitiminde Mersin’i bir cazibe merkezi, getirebilmek olduğunu ifade eden Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, yapımı büyük oranda tamamlan Denizcilik Fakültesi binasının tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı denizcilik fakültelerinden biri olacağını söyledi.

Denizcilik Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldı


15 Haziran Çarşamba günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Murat Yakar, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzettin Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Kpt. Mesut Öztürk, akademik ve idari personel, öğrenciler ve yakınları katıldı.

 

“TÜRKİYE’NİN EN DONANIMLI DENİZCİLİK FAKÜLTELERİNDEN BİRİ OLACAK”

 

Mersin Deniz Ticaret Odası’nın en önemli hedeflerinden birisinin, Mersin’i denizcilik eğitiminde bir cazibe merkezi, bir marka kent haline getirebilmek olduğunu ifade eden MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, MEÜ’de yapımı büyük oranda tamamlan Denizcilik Fakültesi binasının tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı denizcilik fakültelerinden biri olacağını söyledi. Mezunlara seslenen Cihat Lokmanoğlu, “Kariyer hedefinizi ne yönde oluşturursanız oluşturun ister karada ister denizde çalışın; sizler bugün okyanusları, limanları, tersaneleri, gemileri ve turizmi kapsayan dev bir sektöre adım atıyorsunuz. Dünya ticaretine konu olan yüklerin yüzde 85’ten fazlasını sırtlayan bu sektörün kıymetli birer parçası oluyorsunuz. Seçtiğiniz meslek uzmanlık, sorumluluk ve fedakarlık gerektiren çok özel, çok güzel ancak bir o kadar da zor bir meslek. Sizler gemilerin, yüklerin ve insan hayatının sorumluluğunu taşıyacaksınız. Çıktığınız yol, her zaman düz olmayacak, kariyeriniz boyunca engellerle karşılaşacaksınız. Yaşadığınız zorlukları aşmak için önce kendinize inanmalı, buradaki eğitiminiz boyunca edindiğiniz bilgi, vizyon ve donanımın yanı sıra evrensel değerlere sarılmalısınız.” dedi.

 

“ÇOK ŞÜKÜR BU GÜZİDE OKULU KURMAK BİZE NASİP OLDU”

 

Gösterilerin ardından geçilen protokol konuşmalarında söz alan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Denizcilik Fakültesinin kurulmasının kendilerine nasip olduğunu ve bu nedenle de çok mutlu olduklarını söyledi. Prof. Dr. Çamsarı, “Bundan yaklaşık beş yıl önce üniversitemizde Denizcilik Fakültesinin eksikliği ile ilgili arkadaşlarımızla istişare etmiştik. Çok şükür bu güzide okulu kurmak bize nasip oldu. Her şeyin ilk okuyanı, ilk çalışanı en büyük zorluğu çeker. Çocuklarımız da gösterdikleri bu müthiş özverilerinin bugün ödülünü alıyorlar. Biz de bundan sonraki mezunlarımız için bütün bu şartları düzeltip, iyi bir fiziksel alt yapıyla yetişmeleri için elimizden geleni yapacağız.” dedi. (Haber Merkezi)