ÇUKUROVA SİFED, 6 çalışma komitesi kurdu | Güney Gazetesi Mersin

ÇUKUROVA SİFED, 6 çalışma komitesi kurdu

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) geniş katılımlı yönetim kurulu toplantısı Mersin’de gerçekleştirildi.

ÇUKUROVA SİFED, 6 çalışma komitesi kurdu


ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış ve yönetim kurulu üyeleri iki kardeş şehir Adana ve Mersin’in kalkınmayı birlikte başarabileceğini vurguladı.

Toplantıda iki kentin ortak gelişimi için 6 ayrı komite kuruldu. Adana ve Mersin iş dünyasını temsil eden ÇUKUROVA SİFED çatısı altında “Tarım, Turizm-Kültür-Sanat-Gençlik-Spor, Proje-Hibe-Finans-AR-GE-Girişimcilik, Ticaret-Sanayi-KOBİ-Lojistik, Kadın-Kadın Politikaları ile Kurumsal Sosyal Sorumluluk” adıyla oluşturulan komitelerde görev alacak yönetim kurulu üyeleri de belirlendi.

ÇUKUROVA SİFED’in başlattığı yeni oluşumun başarılı olması için tüm kesimlerden destek beklediklerini dile getiren Başkan Hüseyin Kış, “Bütün enerjimizi Çukurova’nın potansiyelini gün yüzüne çıkarmak ve kalkınmasına öncülük etmek üzerine harcayacağız” dedi.

Gücünü ve etkinliğini, iş insanlarının üye olduğu federasyon ve derneklerinden alarak çatısı altında 26 bölgesel, 4 sektörel olmak üzere 30 federasyon, 286 dernek üzerinden 50 bine yakın şirket bulunduran ÇUKUROVA SİFED’in üst kuruluşu TÜRKONFED’in kalkınma hamlesini Anadolu’dan başlatmak üzere gerçekleştirdiği seri programlarını devam ettirdiğini dile getiren Hüseyin Kış, bu  kapsamda Adana ve Mersin olarak bu kalkınma hamlesinin tam ortasında yer almak için canla başla çalışacaklarını kaydetti.

 

“BİRLİKTE GÜÇLENELİM”

 

“Birlikte kalkınmak birlikte güçlenmek için üretmek, daha çok çaba sarf etmek zorundayız” diyen Hüseyin Kış, “Her şey Adana ve Mersin için. ÇUKUROVA SİFED olarak bereketli Çukurova topraklarının hak ettiği konuma ulaşması için mücadeleyi elden bırakmayacağız. Oluşturduğumuz yeni komitelerle gerek Adana’da gerekse Mersin’de bir dizi çalışma programları hazırlayacak, raporlar üretecek ve zaman zaman çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. (Haber Merkezi)