Cansu Yetiş: “Mutlu olduğum yerde kaldım” | Güney Gazetesi Mersin

Cansu Yetiş: “Mutlu olduğum yerde kaldım”

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımında oynayan ve geçtiğimiz hafta takımı ile yeni bir sözleşmeye imza atan Cansu Yetiş, “Benim için tekrar eve gelmek gibi oldu, huzurlu ve mutlu olduğum yerde kaldım. Bu sene büyük hedefleri olan bir takımda oynamak benim için çok heyecan verici. Gerek saha içinde gerek saha dışında Tarsus’ta gördüğüm ilgi ve sevgi burada kalmam için önemli bir etkendi” dedi.

Cansu Yetiş: “Mutlu olduğum yerde kaldım”


İBRAHİM AYDEMİR

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nda forma giyen Cansu Yetiş, geçtiğimiz hafta takımı ile yeni bir kontrata imza attı. 3 yıldır Tarsus ekibinin formasını giyen Cansu Yetiş, Güney’e konuştu. Tarsus Belediyesi’nde kalmasında gördüğü sevgi ve ilginin etkili olduğunu ifade eden Şutör Gard, bu sene şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta yeni bir sözleşmeye imza attınız. Sizin ve kulübünüz için hayırlı olsun. İlk olarak bununla başlamak istiyorum? Neler söylemek istersiniz?

Tarsus Belediyespor ile 4. sezonuma imza attım. Benim için tekrar eve gelmek gibi oldu, huzurlu ve mutlu olduğum yerde kaldım. Bu sene büyük hedefleri olan bir takımda oynamak benim için çok heyecan verici. Gerek saha içinde gerek saha dışında Tarsus’ta gördüğüm ilgi ve sevgi burada kalmam için önemli bir etkendi. Umarım Tarsus için de benim için de hayırlı olur.

 

 

“TÜM TAKIMLARA VARLIĞIMIZI HİSSETTİRDİK”

 

Geçtiğimiz sezon play-offları kıl payı kaçırdınız. Sezon içerisinde sizin ve diğer takım arkadaşlarının yaşadığı sakatlıklar da takımı etkiledi. Geride bıraktığımız sezon ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Gerçekten bizim için çok şanssız bir sezondu. Kıl payı kaçırdığımız 5-6 maçın sonunda play-off potasına 1 galibiyet ile giremedik. Takımdan giden arkadaşlarımızın olması, yabancı oyuncumuzun değişmesi ve sakatlıklar bizi etkiledi. Kendi adıma ise sezonun sonunda takım ve bireysel olarak çıkış yakaladığımız bir dönemde 1 ay sahadan uzak kalmam benim ve takımım için çok talihsiz oldu. Ama yine de ben başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. TKBL’de ilk yılımız olmasına rağmen tüm takımlara varlığımızı hissettirdik. Kulüp olarak ligi tanıdık ve gelecek sene şampiyon olmak amacı doğrultusunda güzel bir sezonu geride bıraktık.

Yeni sezona iddialı bir kadro kurarak giriyorsunuz? Şampiyon takımdan 4 transfer yaptınız. Neler söylemek istersiniz? Gelecek sezonki hedefleriniz neler?

Biz bölgesel ligden buraya çıkarken zaten hedeflerimiz belliydi. Kovidden dolayı kapanan sezondan sonra direkt şampiyon olarak lige çıktık. 1 yıl ligi tanıyıp şampiyonluğa aday olmak istiyorduk. Bu sene belediye başkanımız Haluk Bozdoğan ve başantrenörümüz Mustafa Secerlioglu önderliğinde ligde kendi pozisyonunda en iyi olan, pek çok defa şampiyonluk görmüş ve tecrübeli arkadaşları kadromuza dahil ettik. Ben de bu oyuncularla oynayacağım için gerçekten çok heyecanlıyım. Sonunun şampiyonluk olduğu bir yıl olmasını umuyorum.

 

“BU KADRO İLE ÇOK BAŞARILI OLACAĞIMIZDAN EMİNİM”

 

Mustafa Secerlioğlu’nun takıma etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben Mustafa Hoca’yla 6. Yılımdayım. Kendisi antrenör olarak kadın basketbolunun her liginde bulunmuş çok tecrübeli bir koç. Oyuncuktan gelip milli takımlar dahil en üst yerlerde oynamış biri. Uzun yıllar bu işin her kademesinde ve pozisyonunda bulunmuş. Belki bu yüzden saha içinde oynayan oyuncuyu anlıyor neyi neden yaptığını ya da yapamadığını görüp buna anında müdahale edebiliyor. Sahada disiplini asla elden bırakmayan ama aynı zamanda her zaman bir abi gibi yanımızda olabilen bir koç. Onunla çalışmak çok keyifli ve her sene yeni şeyler öğreniyor olmak beni de çok mutlu ediyor. Bu kadro ile çok başarılı olacağımızdan eminim.

 

 

“TARAFTARLARIMIZ ŞAMPİYONLUK YOLUNDA BİZİMLER OLSUNLAR”

 

Mersin’de basketbola olan ilgi çok fazla. ÇBK, MSK Kadın ve Erkek takımlarının maçlarını çok sayıda izleyici tribünden takip ediyor. Tarsuslu taraftarların da her geçen gün basketbola ilgisi artıyor. Mersin ve Tarsuslu taraftarlar ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Ben Tarsus’tan önce yaklaşık 4 yıl Mersin’de farklı takımlarda oynadım. Mersin’i, Tarsus’u çok seviyorum. Burası basketbol için ekol bir şehir oldu. 3 senede taraftarımız günden güne arttı ve bizi hiç yalnız bırakmadılar. Aynı şekilde Mersin’de de MSK Kadın Takımının TKBL Federasyon Kupası’nı alması. ÇBK’nın Türkiye kupasını alması ve EuroCup Final Four’a gitmesi gerçekten önemli başarılar. Tarsus Belediyespor da bu sene Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne çıkıp sonraki yıllarında Avrupa’ya oynayan kalıcı bir kulüp olacaktır. Bu sene Tarsus bizi hiç yalnız bırakmadı. Özellikle minik taraftarlarımız her maçımızda bizimle oldular. Tarsuslu ve Mersinli tüm seyircilerimize her zaman olduğu gibi bu senede ihtiyacımız var. Şampiyonluk yolunda bizimle olsunlar.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bu röportaj için Mersin Güney Gazetesi’ne teşekkür ediyorum. Sezon sonu şampiyonluk röportajında tekrar buluşmak umuduyla ☺️