“İstanbul Sözleşmesi bizimdir” | Güney Gazetesi Mersin

“İstanbul Sözleşmesi bizimdir”

İstanbul Sözleşmesi’nin tek taraflı olarak kaldırılmasına karşı açılan davaların üçüncü duruşması Danıştay 10.Dairesinde görüldü. Duruşmalara katılan Mersin Barosu avukatlarından Av. Hatice Uslu, kadınlar olarak umutlu olduklarını belirterek, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir” dedi.

“İstanbul Sözleşmesi bizimdir”


MAYSA DERYAYEVA

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına yönelik kadınlar İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyor.

İstanbul Sözleşmesi için açılan davalardan bazıları dün Danıştay 10.Dairesinde görüldü. Başvurucular arasında Mersin Barosu, Trabzon Barosu, Giresun Barosu, Eskişehir Barosu, Burdur Barosu, Adana Barosu, Manisa Barosu, Uşak Barosu, Bolu Barosu, İzmir Barosu, Hatay Barosu, İlerici Kadınlar Derneği, Türkiye İşçi Partisi, Tarım Orkam Sen bulunuyor.

Av. Hatice Uslu, duruşmayı gazetemize değerlendirdi. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı açılan davadan umutlu olduklarını söyleyen Av. Uslu, “17 tane dosya duruşmada görüldü. Tamamının duruşması bittikten sonra, temmuz ayı içerisinde kararın açıklanacağı söyleniyor. Heyetin bir karar yazma süresi olacak. Ne kadar sürede yazılır yayınlanır bilemiyoruz. Biz umutluyuz. İstanbul Sözleşmesi bizim. Meclis iradesiyle çıkmış ve imzalanmış bir sözleşme. Tek adamın imzasıyla çıkılacak bir sözleşme değil. Kaldık ki iç uyum yasaları da kaynak olarak, İstanbul Sözleşmesine temel hedef alıyor. Bu anlamda biz usule uygun olmayan işlemin iptal edileceğini düşünüyoruz” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına yönelik açılan davaların bir kısmı 23 Haziran’da görülecek.