Tarsus Belediyesi üreticilere 22 ton saman dağıtacak | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus Belediyesi üreticilere 22 ton saman dağıtacak

Tarsus Belediyesi belediye arazilerinde ekilen buğdayın hasadı sonrasında elde ettiği 22 ton samanı hayvancılık yapan üreticilere dağıtacak.

Tarsus Belediyesi üreticilere 22 ton saman dağıtacak


Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın çiftçilere ve üreticilere yönelik destekleri devam ediyor.

70 dönümlük belediye arazilerinde yapılan hasatlarda 35 ton buğday ile 2,5 ton arpa elde edildi. Buğday ve arpa hasadı sonrası elde edilen saman ise hayvancılık yapan küçük üreticilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

Üretici başına verilen ortalama balya saman ile 5-6 aylık yem ihtiyacı karşılanıyor. Bu çalışma sayesinde; samanın temini konusunda hayvan üreticilerin üzerinden önemli bir maddi yük alınmış oluyor.

 

“EMEK VEREN, ALIN TERİ DÖKEN ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

 

Ücretsiz saman dağıtımı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Bozdoğan, “Biz, Tarsus Belediyesi olarak üretmenin ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Bu farkındalıkla göreve geldikten sonra daha önce kullanılmayan, atıl durumdaki belediye arazilerini üretime kazandırdık. Bu arazilere birçok ekim yaptığımız gibi buğday ve arpa da ektik ve hasattan yaklaşık 22 ton balya saman elde ettik. Elde ettiğimiz samanları kentimizde üreticilik yapan ihtiyaç sahibi küçük ölçekli hayvan üreticilerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Tarım ve hayvancılıkla iştigal eden, emek veren, alın teri döken, geçimini üreterek sağlayan Tarsuslu hemşerilerimize destek olmayı sürdüreceğiz. Tarsus için üretmeye devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)