Liman genişlemesine Bisikletli protesto | Güney Gazetesi Mersin

Liman genişlemesine Bisikletli protesto

Mersin Çevre Platformu üyeleri bisikletlerle şehir turu yaparak liman genişleme projesine karşı basın açıklaması yaptı. Katılımcılar, MIP tarafından yapımı planlanan Liman genişleme çalışmalarının Atatürk Parkının halk tarafından kullanımını engelleyeceğini ve mevcut yeşil alanı yok edeceğine dikkat çekti.

Liman genişlemesine Bisikletli protesto


MAHMUT SÖNMEZ

Mersin Çevre Platformu üyeleri ve bisiklet sürücüleri Forum AVM önündeki HAVAŞ durağı önünde bir araya gelerek Atatürk Parkına kadar bisikletlerle şehir turu attı. Şehir turunun ardından Atatürk Parkı Saat Kulesi altında liman genişleme projesine karşı  basın açıklaması yapan katılımcılar, “Atatürk Parkında liman yapılamaz” pankartı açtı. Basın metnini MERÇED başkanı Sabahat Aslan okudu. 

Atatürk Parkı’nın kentin akciğerleri olduğunu söyleyen Aslan, “Mersin’de tarihten gelen ve bir değer olan Atatürk Parkı halkın sürekli kullanımında olmuştur. MIP tarafından yapımı planlanan Liman genişleme çalışmaları Atatürk Parkınının halk tarafından kullanımını engelleyecek olup, mevcut yeşil alanı yok edecektir” dedi.

 

“BİLİMSELLİĞE AYKIRI”

 

Atatürk Parkında yapılacak liman genişleme çalışmaları ile birlikte Parkın tümünün MIP A.Ş tarafından işgal edileceğini ve Atatürk Parkının tamamen konteynerlerle dolacağını iddia eden Aslan, “Yapılacak olan dolgu alanı bilimselliğe aykırı olup kent yaşamına ciddi zararlar vereceği açıktır. Mersin liman genişlemesi için yapılacak olan 176 bin m2’lik dolgu malzemesi Atatürk parkından denize dökülecektir. Dolgu malzemesinin taşınması ile artacak olan trafik yükü ve oluşacak hava kirliliği, denizin dibinden çıkarılacak asbest zehiri, Ayrıca proje bitiminde artacak olan deniz ve kara trafiğinin havamızı, denizimizi ve toprağımızı kirleterek kentimizin sağlığını olumsuz etkileyecektir” diye konuştu.

Bisiklet kullanımının önemine dikkat çeken Aslan, “Bisiklet Kullanımının ulaşımda fosil yakıtı kullanımını ve İklim krizinin risklerini azalttığı için bisiklet kullanımının artması gerekmektedir. Bugün Atatürk Parkına sahip çıkmak için etkinliğimize katılarak destek veren bisiklet sürücüsü arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.