Yenişehir’den 98 milyon liralık ek ödenek | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir’den 98 milyon liralık ek ödenek

Yükselen enflasyonla birlikte artan giderlerle baş edemeyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, meclisten oybirliği ile 98 milyon liralık ek ödenek onayını aldı. Giderlerin sürekli arttığını söyleyen Özyiğit, Geçmiş dönemde iki milyon teklif aldığımız ihaleyi şu an 8 milyon liraya yaptıramaz olduk. Hatta teklif alamıyoruz insanlardan” ifadelerini kullandı.

Yenişehir’den 98 milyon liralık ek ödenek


MAHMUT SÖNMEZ

 

Ülkenin ekonomik olarak zor günler geçirdiğini ve kurum olarak kendilerinin de bundan etkilendiğini söyleyen Abdullah Özyiğit, meclisten 98 milyon liralık ek ödenek onayı aldı. Ayrıca meclisten araç alımı için de 20 milyon liralık borçlanma kararı çıktı.

 

“2 MİLYONA YAPTIRDIĞIMIZ İŞİ 8 MİLYON LİRAYA YAPTIRAMIYORUZ”

 

Artan enflasyon ve ekonomik kriz sebebiyle neredeyse bütün kurumların yeni bir bütçe yapmaya zorlandığını belirten Başkan Abdullah Özyiğit, “Bundan kaynaklı ikinci altı ay için yeni bir bütçe yapmak durumunda kaldık bizde. Geçmiş dönemde iki milyon teklif aldığımız işi şu an 8 milyon liraya yaptıramaz olduk. Hatta teklif alamıyoruz. Çünkü; ihaleyi aldığı süreçle bitireceği süreç arasında ekonomik olarak hangi tablo ile karşılaşacaklarını bilmiyor insanlar. Özellikle yakıt giderleri bütçemizi çok etkiliyor, personel gideri çok önemli bir kalem. Enflasyonla birlikte bütün giderlerimiz artarak devam ediyor, bunun için de bütçemizi yeniledik” dedi. Komisyonların ek ödenek için 98 milyon liralık bir teklif belirlediğini söyleyen Başkan Özyiğit, teklifi meclis oylamasına sundu. Yapılan 98 milyon liralık ek ödenek teklifini meclis üyeleri oybirliğiyle kabul etti.