Sanayi sitelerine çırak aranıyor! | Güney Gazetesi Mersin

Sanayi sitelerine çırak aranıyor!

Küçük sanayi sitelerinde faaliyet gösteren sanayicilerin önemli sorunları arasında yer alan nitelikli personel bulunamaması sorununun çözümü adına sanayicilere KOSGEB ve AB destekli çıraklık sistemi tanıtıldı.

Sanayi sitelerine çırak aranıyor!


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) organizasyonunda Mersin Küçük Sanayi Sitesi’nde KOSGEB ve AB Destekli Çıraklık Sistemi Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın yanı sıra İŞKUR Mersin Müdürü Mustafa Kutlu, KOSGEB Mersin Müdürü Danyal Peker, Mersin Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarıalp ile sanayiciler katıldı.

Açılışta söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, sanayi sitelerinin Mersin sanayisini besleyen önemli merkezler olduğunu dile getirdi.

Sanayi sitelerini organize sanayi sitelerine giden yol olarak tanımlayan Kızıltan, buradaki işletmelerin her birinin ise teknik personel yetiştiren okullar olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Sanayicilerin sorunlarına da değinen Kızıltan, bu sorunları üretim için uygun alan ile nitelikli personel bulamamak olarak özetledi.

 Atıl duran hazine arazileri ve yapılacak sektörel sanayi siteleri ilk sorunun çözülebileceğine işaret eden Kızıltan, “İkinci sorunun çözümü ise, bugün yapacağımız toplantının konusudur” dedi.

MTSO ile sanayi sitelerinin daha etkin bir iletişim ve işbirliği içinde olması durumunda tüm sorunların çözülebileceğine işaret eden Kızıltan, şunları söyledi:

“Hizmet ve destek aldığımız resmi kurumlarla daha etkin iletişim içinde olmak zorundayız. Etkin işbirliği sanayi sitelerinin kamudan daha fazla destek almasını sağlayacaktır. MTSO olarak her türlü desteğe hazırız ve yanınızdayız. Desteklerden daha fazla yararlanabilmeniz, hak ettiğiniz ama yeterince yararlanamadığınız destekleri sizlere daha etkin anlatıp gerekirse kapı kapı dolaşacağız. Bugün MTSO olarak, Mersin İŞKUR, KOSGEB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde çıraklık eğitim ve süreçleri ile buna ait desteklerin detaylarını dinleyeceğiz”

Ardından MTSO bünyesinde sanayicilere sunulan hizmetleri aktaran Kızıltan, sözlerini sanayiciler için önemli olduğuna inandığı yeni bir projenin detaylarını açıklayarak şu şekilde tamamladı:

“Dünya Gıda Örgütü’nün desteğiyle başlayan ve sizlerin ara eleman ihtiyacını karşılayacak önemli bir projenin ilk adımını paylaşmak isterim. Bu projede; 25 kaynakçı ve 25 makine bakımcısı yetiştirilecek. 3 aylık kamu desteği de olan bu somut mesleki eğitim projesi sizlerin ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağını yetiştirecek. Hatta sizler de bulduğunuz kişileri bu eğitime yönlendirerek, hem çalışanlarınıza bu nitelikli eğitimi aldırmış, hem de 3 ay boyunca istihdam desteklerinden yararlanmış olacaksınız. Hepinizi bu projeden yararlanmaya davet ediyorum.” (Haber Merkezi)