“Köylüler mağdur edildi” | Güney Gazetesi Mersin

“Köylüler mağdur edildi”

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Erdemli’ye bağlı Tırtar mahallesinde hazineye ait 3. derece sit alanı olarak tanımlanan 150 dönümlük arazinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından satışa çıkarılmasını TBMM gündemine taşıdı.

“Köylüler mağdur edildi”


ABİDİN YAĞMUR

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Tırtar mahallesinde hazineye ait 3. derece sit alanı olarak tanımlanan 150 dönümlük arazi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından satışa çıkarılmıştır. Bakanlığın satışa çıkardığı arazi üzerinde yedi aile tarım yaparak uzun yıllardır geçimini sağlamaktadır.  Arazinin satışa çıkarılmasıyla birlikte burada yaşayan aileler deyim yerindeyse kapı dışarı edilmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tırtar Mahallesindeki ailelerin mağduriyetlerini gidermek için arazi satışını iptal etmeli ve araziyi ailelerine teslim etmelidir.”

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Mersin’in Erdemli ilçesi Tırtar mahallesindeki 150 dönümlük arazinin satılmasının gerekçeleri nelerdir? 150 dönümlük arazi kime ve ne kadara satılmıştır? 150 dönümlük arazide yaşayan ailelerin mağduriyetlerini gidermek için Bakanlığınız tarafından herhangi bir girişim olacak mıdır?”