Hırslı ve İnatçı | Güney Gazetesi Mersin

Hırslı ve İnatçı

Muaythai Dünya Şampiyonasında Büyük Erkekler Kategorisinde Dünya Şampiyonu olan Mersinli Sporcumuz Umut Eryılmaz, “Yaşıtlarım kafe kafe gezerken ben sürekli antrenman yapıyorum. Vatanımı ve milletimi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapıyorum. Bu mücadelem; bayrağımız hep en üstte olsun, hep İstiklal Marşı okunsun diye. Ben bu kadar mücadele verirken karşılığını tam olarak alamayınca üzülüyorum” dedi.

Hırslı ve İnatçı


İBRAHİM AYDEMİR

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde 26 Mayıs – 04 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Muaythai Dünya Şampiyonasında Türk Muaythai Milli Takımı Büyükler Elit klasmanda 4 Altın, 4 gümüş, 10 bronz olmak üzere toplamda 18 madalya ile puan sıralamasında 81 ülke içerisinden Dünya Şampiyonu oldu.

Şampiyonada mücadele eden ve son Dünya Şampiyonu Mersinli sporcumuz Umut Eryılmaz, Büyük Erkekler kategorisinde finalde Fransız rakibiniz mağlup ederek bir kez daha Dünya Şampiyonu oldu. Üst üste 2 kez Dünya Şampiyonu olarak Mersini ve Türk halkını gururlandıran genç sporcu gazetemize konuştu.

Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için çok çalıştığını söyleyen Eryılmaz, mücadelesinin karşılığını alamadığı için çok üzüldüğünü belirtti.

 

İlk olarak Mersinlilere kendiniz tanıtır mısın?

Merhaba. Ben Umut Eryılmaz. 20 Ocak 2000 Yılında Mersin’de dünyaya geldim. Mersin Yenişehir’de ikamet etmekteyim. 2018 yılından bu yana Milli takıma Mersin adına hizmet etmekteyim

 

 

MuayThai spor dalını ilk ne zaman gördün? Bu branşa sen mi yoksa birilerinin tavsiyesi üzerine mi yöneldin?

MuayThai spor dalını kuzenimin antrenmanını izlemek için gittiğim salonda gördüm ve çok beğendim. Hocaların da fiziğimin uygun olduğunu söylemesi üzerine bu spor dalına başladım.

 

Bu branşta 4 Türkiye şampiyonluğun bir de EMF Cup Şampiyonluğun var. Bunların üstüne bir de üst üste 2 kez Dünya Şampiyonu oldun. Neler söylemek istersin?

Hayatımın genelinde hırslı ve inatçı bir kişiliğim olmuştur. Bir şeyleri başarmak istiyorum ve onu başarana kadar durmuyorum. İlk şampiyon olduğumda çok ses getirmedi. Çoğu kişi bundan etkilenip spora küsebiliyorken ben bundan besleniyorum. Daha iyisini yapmalıyım, daha çok ses getirmeliyim diyerek kendimi şartlıyorum.

 

 

Şampiyonaya hazırlanma sürecinde neler yapıyorsun? Günlük hayatında nelere dikkat ediyorsun?

Şampiyonaya hazırlanırken çok profesyonel destekler almıyorum (kondisyoner fizyoterapist vs..). Haftalık bir antrenman programı belirliyorum ve bu plana sadık kalıyorum.

 

Bu alana yönelmek isteyen genç sporculara ne gibi tavsiyelerde bulunursun?

Disiplinli olsunlar, istikrarlı bir şekilde ilerlesinler. Ne olursa olsun hayallerinden vazgeçmesinler.

 

 

Son olarak neler eklemek istersin?

Son olarak. Ben 22 yaşındayım. Benim yaşıtlarım kafe kafe gezerken, ben sürekli antrenman yapıyorum. Vatanımı ve milletimi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapıyorum. Bu mücadelem; bayrağımız hep en üstte olsun, hep İstiklal Marşı okunsun diye. Ben bu kadar mücadele verirken karşılığını tam olarak alamayınca üzülüyorum.