Müşterisi hazır! | Güney Gazetesi Mersin

Müşterisi hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yakın zamana kadar Mersin Üniversitesi tarafından kullanılan PTT tesislerini satışa çıkarıyor. Tesisin arazisi hem Adnan Menderes Bulvarına hem Gazi Mustafa Kemal Bulvarına cephesi olması nedeniyle oldukça cazip konumda. Bakanlık, tesisin arazisi üzerinde zemin artı 10 kat konut ve ticaret alanı yapılaşmasına olanak verecek imar değişikliği planlıyor. Mersin kamuoyunda araziye tanınmış bir ailenin talip olduğu iddiaları dolaşıyor. İmar planı konusunda görüşü istenen Yenişehir Belediyesi ise alanın satışına da yapılaşmaya açılmasına da sıcak bakmıyor.

Müşterisi hazır!


ABİDİN YAĞMUR

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mersin’in gözde ilçelerinden biri olan Yenişehir’de bulunan eski PTT tesislerini satışa çıkardı. Satış öncesinde bakanlık belediyeleri devre dışı bırakarak resen imar planı değişikliği yapacak ve 14 bin 589 metrekarelik alanda zemin + 10 kata kadar konut ve ticari alan yapılaşmasına olanak tanıyacak.

PTT tesisleri olarak anılan tesisleri yakın zamana kadar Mersin Üniversitesi eğitim, eczacılık ve mimarlık fakülteleri için kullanıyordu.

Ancak binaların depreme dayanıksız olduğu yönündeki raporlar üzerine Mersin Üniversitesi binaları boşalttı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bir kısmı PTT Genel Müdürlüğüne, bir kısmı hazineye ait olan arazinin satışı için süreci başlattı.

 

1.70 YOĞUNLUK VE 10 KAT İZNİ VERİLEBİLİR

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, em Adnan Menderes Bulvarına hem Gazi Mustafa Kemal Bulvarına cephesi olması nedeniyle oldukça cazip konumda olan araziyi satışa çıkarmadan önce resen imar planı değişikliği yapma hakkına sahip.

Bakanlık bu kapsamda hazırladığı plan değişikliği notlarını Yenişehir Belediyesine gönderdi ve belediyeden görüş istedi.

Bakanlığın görüşe açtığı plan değişikliğinde arazinin ticaret ve konut alanına çevrilmesi, E.1.70 yoğunluk verilmesi, yapılaşma koşullarının sırasıyla zemin + 6 kat, zemin + 8 kat, zemin + 10 kat olması öngörülüyor.

Yapılaşma durumunda yüzde 60 konut, yüzde 40 ticari alanına izin verileceği de plan notlarında yer alıyor.

 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ SICAK BAKMIYOR

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının plan değişikliği talebi Yenişehir Belediye Meclisinin ilgili komisyonlarında görüşülerek karara bağlanacak.

Yenişehir Belediyesi olumsuz görüş belirtse bile bakanlığın planı resen yapma hakkı bulunuyor. Yenişehir Belediyesinin ise hem satışa hem imara açma girişimlerine olumsuz görüş belirteceği de belediye kaynaklarınca ifade ediliyor.

 

BAKANLIK SÜRECİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORLAR

 

Eski PTT tesislerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca satışa çıkarılması, ticaret ve konut yapılaşmasına izin verilmesi sürecini Mersin’de otomotiv, müteahhitlik ve arsa alım satım işleriyle tanınan bir ailenin yakından takip ettiği ileri sürülüyor.

Söz konusu ailenin araziyi almak için hem bakanlık hem belediyeler nezdinde yoğun bir lobi çalışması yaptığı da edinilen bilgiler arasında.