“İklim değişmesin, biz değişelim” | Güney Gazetesi Mersin

“İklim değişmesin, biz değişelim”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde “İklim Değişmesin, Biz Değişelim” mottusuyla Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlediği “İklim ve Çevre Şenliği” ile farkındalık yarattı.

“İklim değişmesin, biz değişelim”


Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün yürütücülüğünde düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamında, temiz çevre ve iklim değişikliğine dikkat çekmek adına ‘İklim İçin Bisiklet Turu’ düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Atma Dönüştür; Tasarla, Yarıştır” mottosuyla “Liseler Arası Atık Malzemelerden Sanatsal Tasarım Yarışması” düzenlendi.

Yarışmaya Mersin’deki tüm liselerden toplam 156 tasarım başvurusu yapıldı.Yarışmada; birinciliğe Şahin Karaduman, ikinciliğe Mustafa Demirtaş, üçüncülüğe ise Berfin Yüncü layık görüldü.

Yarışmanın özel ödülü ise; Ayşenur Erçivan ve Lara Cemile Kaymaz’a verildi. Dereceye giren ilk 3 öğrenciye ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay TOK verdi. (Haber Merkezi)

 

 

 


  “İklim değişmesin, biz değişelim”