Hastanelerin yemeği öğretmenevinden | Güney Gazetesi Mersin

Hastanelerin yemeği öğretmenevinden

Mersin’de kamuya ait hastaneler ile Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yemekleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Suphi Öner Öğretmenevi tarafından karşılanıyor. Bu sayede yemek hizmet bedellerinin devlet bütçesinde kalması sağlanarak, kamuda tasarruf oluşturuluyor.

Hastanelerin yemeği öğretmenevinden


Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen uygulama, 1 Nisan tarihinden bu yana devam ediyor. Uygulama çerçevesinde il genelindeki kamuya ait hastaneler ile Mersin Üniversitesi Hastanesi'nde ihtiyaç duyulan yemek hizmeti, Suphi Öner Öğretmenevi ile ildeki diğer öğretmenevleri bünyesinde oluşturulan 250 kişilik profesyonel bir ekip tarafından veriliyor. Bu çerçevede kentteki devlet kurumları için hijyen ve kalite standartları üst seviyede tutularak ekonomik şekilde günde yaklaşık 45 bin kişilik yemek üretiliyor.

 

KAMUDA TASARRUF EDİLİRKEN, ÖĞRENCİ BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLANIYOR

 

Hastanelerin yemek ihtiyacının öğretmenevleri aracılığı ile daha ekonomik şekilde karşılanması ile yemek hizmet bedellerinin devlet bütçesinde kalması sağlanarak kamuda tasarruf da oluşturuluyor. Ayrıca 63 stajyer ve çıraklık çerçevesinde öğrenciye istihdam sağlanarak öğrencilere aylık toplamda 350 bin lira ödeme yapılıp, aile bütçelerine katkı sunuluyor. Bunun yanında öğrenciler bir meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor. (İHA)