“İhracatta kırılan rekorlara Mersin’in katkısı çok büyük” | Güney Gazetesi Mersin

“İhracatta kırılan rekorlara Mersin’in katkısı çok büyük”

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Türkiye’nin ihracat rekorları kırmaya devam ettiğini belirterek, “Ülkemizin en önemli ve en işlek uluslararası limanı, ulaşım olanağı ve gelişmiş serbest bölge faaliyetlerini barındıran, lojistik gücüyle Türkiye’yi dünyaya açan Mersin’imiz, gerçekleştirdiği ihracat rakamlarıyla, bu rekorların kırılmasına büyük katkı sağladı.” dedi.

“İhracatta kırılan rekorlara Mersin’in katkısı çok büyük”


ZELİHA ÖZİPEK

 

Mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin’in turizm, ticaret, tarım ve sanayinin bir arada geliştiği çok odaklı ekonomiye sahip olduğunu söyledi. Mersin Gümrük Müdürlüğü, Mersin Serbest Bölgesi, Akaryakıt Gümrük Müdürlüğü ve Taşucu Gümrük Müdürlüğü ile Mersin’in ihracatta lojistik üs konumunda olduğunu vurgulayan Milletvekili Yılmaz, Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat denklemiyle büyümeye devam ettiğini anımsattı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un açıkladığı gibi Türkiye’nin ihracatta rekorlar kırmayı sürdürdüğünü anlatan Yılmaz, “İhracatımız, bu yılın ilk 4 ayında olduğu gibi mayıs ayında da büyük bir ivme yakaladı. Mayıs ayı ihracatımız, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 artışla 19 milyar dolara ulaşarak, tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleşti. Turizm, ticaret, tarım ve sanayinin bir arada geliştiği çok odaklı ekonomiye sahip olan Akdeniz’in incisi Mersin’imiz de, ihracatta ülkemizin dünyaya açılan kapısı ve lokomotifi oldu.” dedi.

 

İHRACATTA KIRILAN REKORLARA MERSİN’İN KATKISI ÇOK BÜYÜK”

 

AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin’in yeni yatırımlarla ihracatta ilk 5’i hedeflediğini ifade etti. Yılmaz, şunları söyledi:

“Türkiye'nin en önemli ve en işlek uluslararası limanı, ulaşım olanağı ve gelişmiş serbest bölge faaliyetlerini barındıran, lojistik gücüyle ülkemizin dünyaya açılan kapısı olan Mersin'imiz gerçekleştirdiği ihracat rakamlarıyla bu rekorların kırılmasına büyük katkı sağladı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu hedef doğrultusunda ihracatımızı daha yukarı çıkaracağız ve ekonomimizi daha da güçlendireceğiz.”