Basın Yayın Ekibi Sevgi Frekansında Buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Basın Yayın Ekibi Sevgi Frekansında Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler ekibi, Sinaps RF Akademide İntegratif Terapi Uzmanı Dr. Reha Çetin Yurdaer, Yaşam Koçu ve Nefes Terapisti Filiz Değirmenci ile Swiss Academy Direktörü, Beden Dili İletişim Uzmanı Riccon İlhan Doğan’la buluştu. Alanında uzman eğitmenler, basın personeline mutluluğun iyileştirici gücü, nefes terapisi, enerji ve frekans konularında bilgiler verdi.

Basın Yayın Ekibi Sevgi Frekansında Buluştu


Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler ekibi, alanında uzman eğitmenlerle bir araya geldi. Sinaps RF Akademide İntegratif Terapi Uzmanı Dr. Reha Çetin Yurdaer, Yaşam Koçu ve Nefes Terapisti Filiz Değirmenci ile Swiss Academy Direktörü Beden Dili İletişim Uzmanı Riccon İlhan Doğan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi ekibiyle söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide, mutluluğun iyileştirici gücü, nefes terapisi, enerji ve frekans konularında bilgiler aktarıldı.

 

“HEPİMİZİN HAYATTAKİ HEDEFİ, AMACI MUTLU OLMAK”

 

Yaşam Koçu ve Nefes Terapisti Filiz Değirmenci, nefes, frekanslar; beden, zihin, ruh üçlüsünün hayata nasıl etki ettiği ve bağımlılık terapisi üzerine çalışmalarını anlattı. Sadece fiziksel değil ruhsal bağlılıkların da insanların hayatına yarattığı etkilerin önemli olduğuna değinen Değirmenci, “Hepimizin hayattakis hedefi, amacı mutlu olmak. Bununla ilgili bir sürü uyaran var. Bunları nefes teknikleri ile çalışıyoruz. Nefesi ne kadar sağlıklı alırsak bunun zihinsel çabalarını, verdiğimiz emeğin karşılığını her alanda karşılıyoruz. Hepimiz nefes aldığımızı zannediyoruz ama aslında solunum yapıyoruz. Nasıl kalbimiz şu an istemsiz bir şekilde çarpıyorsa nefesimiz de şu anda hiç fark etmeden doğal akışında devam ediyor. Ama yaşamak dediğimiz o yaşam enerjisi denen pranayı şu anda farkındalıkla içinize çekmenizi istiyorum” dedi.

 

“BEYNİMİZİN SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDE OLMASI GEREKİYOR”

 

Swiss Academy Direktörü Beden Dili İletişim Uzmanı Riccon İlhan Doğan da iletişimin zihin sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğuna değindi. Doğan, “Bu tür eğitimler gerçekten çok önemli. Devamlılığı da önemli. Çünkü hayata bir daha gelmeyeceğiz. Bazı şeyler oluyor. Farklı şeyler yapabilmek, farklı bakabilmek, portakalı tersten soyar gibi, eve tersten girer gibi, yaşama biraz tersten bakar gibi. Kalıplaşmış, standartlaşmış, tozdan rengi solmuş, bayatlamış bir hayat değil. İlerde Alzheimer, demans, parkinson gibi hastalıklara yakalanabiliriz. Ben orada devlet hastanesinde psikolog olarak çalışıyorum. İnanın gelen hastaları görüyorum; beynimizin sürekli iletişim halinde olması gerekiyor” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 


  Basın Yayın Ekibi Sevgi Frekansında Buluştu