Muhtara saldırı tepki çekti | Güney Gazetesi Mersin

Muhtara saldırı tepki çekti

Tarsus Yeşil Mahalle Muhtarı Emrah Kara saldırıya uğradı. T.K. isimli şahıs, özel bir şirkete ait baz istasyonuna çıkarak intihar girişimin de bulundu. Şahıs olay yerine taleplerini iletmek için mahalle muhtarı Emrah Kara’nın gelmesini istedi.

Muhtara saldırı tepki çekti


MAYSA DERYAYEVA

 

Olay yerinde bulunan Emniyet güçlerinin davetiye muhtar Emrah Kara olay yerine geldi. Muhtar Emrah Kara şahsı ikna etmek için konuşurken şahıs orada bulunan kardeşine muhtara saldırması için talimat verdi. Saldırıya uğrayan ve yumruklanan muhtarı emniyet güçleri kurtardı ve saldırganlar gözaltına alındı. Muhtar Kara Emniyet’e giderek şikâyetçi oldu.

 

“ŞİDDETE MARUZ KALDIM”

 

Sosyal medyada olayla ilgili açıklama yapan muhtar Kara, “Yaptığım hiçbir çalışmanın, hiçbir emeğin karşılığı beklemiyorum ama bu şekilde bir saldırıyı da hak etmediğimi düşünüyorum. Olay yerine gittiğimde sadece çocuğun öksüz büyümesin, bir Çocuğun Baba diye seslenişi bütün bu dünya sıkıntısını yaşamaya değer dedim ve İntihar etmemesi için ikna etmeye çalıştım. Benim ile şahsi bir sorunu olmamasına rağmen şiddetine maruz kaldım. Biz muhtarlar olarak bir ödül beklemiyoruz ama muhtarda kum torbası değil sorunu olan yumruk atsın” dedi.

 

 

 

SALDIRIYI KINADILAR

 

Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü olayla ilgili basın açıklaması yaptı. Güllü, vatandaşların her türlü yardıma ihtiyacı olduğunda canla başla çalıştıklarını, talep ve şikâyetleriyle ilgilendiklerini ve böyle bir muameleyi hak etmediklerini dile getirdi.

Güllü, “Biz muhtarlar seçimde iş başına gelen, siyasi parti kavramı gözetmeksizin, herhangi bir ambere altında olmaksızın seçime gelen kişileriz. Mahallesinde sayılan, sevilen, bu göreve layık olduğu inanılan kimseler aday olurlar, adaylık sonucunda vatandaşın ülvi oylarıyla görevin başına gelirler. Görevin başına geldikten sonra kimseye bana oy verdin, oy vermedin endişesine kapılmadan hizmet yarışına devam ederler. Muhtar sürekli sokakta ve vatandaşa hizmet etmek için tüm ihtiyaçlarını kapısına kadar getirir” diye konuştu.