“Davanın savcısı Bahçeli hakimi Erdoğan” | Güney Gazetesi Mersin

“Davanın savcısı Bahçeli hakimi Erdoğan”

HDP Mersin İl Örgütü Kobani davasına karşı basın açıklaması yaptı. Kobani davasının 6 yıl 3 ay sonra açılmasının siyasi bir karar olduğunu ve HDP’yi kapatma davasına gerekçe yapılmak istendiğini söyleyen HDP Mersin İl Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, “Savcısı Bahçeli, hakimi Erdoğan olan Kobane Kumpas Davasının hukuki herhangi bir tarafı kalmamış ve heyetin vereceği beraat dahil hiçbir karar adil olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Davanın savcısı Bahçeli hakimi Erdoğan”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Halkların Demokratik Partisi Mersin İl Örgütü üyeleri Kobani davasına karşı Özgür Çocuk Parkında bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. “Saldırılar ve tehditler bizleri yıldıramaz” pankartının taşındığı etkinlikte basın açıklamasını HDP Mersin İl Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız okudu.

 

“KOBANİ KAPATMA DAVASINA GEREKÇE YAPILMAK İSTENİYOR”

 

İktidarın Kobani Davası ile yargı eliyle HDP’den intikam almaya çalıştığını söyleyen Sarıyıldız, “AKP-MHP faşist iktidarının yargı eliyle Kürtlerden intikam almak ve siyaseten alt edemediği HDP’yi seçim hileleriyle saf dışı bırakmak için Kapatma Davasına gerekçe haline getirmek istediği Kamuoyunda Kobane Kumpas Davası olarak bilinen, asılsız iddialar ve hukuksuz gerekçelerle parti yöneticilerimizin yoldaşlarımızın rehin tutulduğu siyasi tasfiye girişimi halen devam etmektedir” dedi.

 

“DAVANIN KUMPAS OLDUĞU AÇIKÇA ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

 

Kobani davasının HDP’ye yönelik kumpas davası olduğunu belirten Sarıyıldız, “Bugüne kadar dosya için özel olarak görevlendirilen 8 savcı görevden alınmış, hakimler değişmiş ve devletin resmi kurumları katılan olarak davaya kabul edilmiştir. Yargılamaya konu olayların üzerinden 6 yıl 3 ay geçtikten sonra davanın açılmış olması, “gizli tanık”ların çelişkili beyanları, müştekilerin şikâyetçi olmadıklarını belitmeleri ve mahkeme başkanının suç örgütleriyle olan ilişkisinin ortaya çıkması bu davanın bir kumpas davası olduğunu açıkça ortaya çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.

 

“SAVCISI BAHÇELİ HAKİMİ ERDOĞAN”

 

Kobani Davası ile HDP şahsında Türkiye’de ki tüm demokrat ve sosyalistlerin mahkum edilmeye çalışıldığını söyleyen Sarıyıldız, “Sahte delillerin yaratıldığı ve sahte tanıkların ifadeye zorlandığı mahkeme salonu, arkadaşlarımızın mahkeme şahsında AKP-MHP faşizmini yargıladığı bir mücadele alanına dönüşmüştür. Savcısı Bahçeli, hakimi Erdoğan olan Kobane Kumpas Davasının hukuki herhangi bir tarafı kalmamış ve heyetin vereceği beraat dahil hiçbir karar adil olmayacaktır. Bizler bu davaları tarih sahnelerinde Dreyfus davası, Nünberg yargılamaları olarak daha önce de görmüştük. Biliyoruz ki, tarih yine tekerrür edecek, halkların ortak direnişi ve demokrasi mücadelesi kazanacaktır” dedi.

 

 

BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK KAZANACAK

 

Sarıyıldız son olarak, “2.yüzyılına giren Cumhuriyeti Demokratikleştirme ve onurlu bir barışı temin etme HDP olarak boynumuzun borcudur. Kumpaslar çökecek, barış ve özgürlük kazanacak” ifadelerini kullanarak açıklamasına son verdi.Yapılan açıklamanın ardından katılımcılar şiirler okuyarak, üç dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.