Öğrencilerden çevreci defile | Güney Gazetesi Mersin

Öğrencilerden çevreci defile

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü son sınıf öğrencilerinin tasarladıkları giysilerin sergilendiği defile izleyici ile buluştu. Defilede sergilenen giysiler sürdürülebilirlik çerçevesinde, Oğuz Tekstil’in sağladığı atık kumaşların ileri dönüşüm (upcycle) yöntemiyle öğrenciler tarafından tasarlandı ve üretildi.

Öğrencilerden çevreci defile


ZELİHA ÖZİPEK

 

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü  son sınıf öğrencilerinin tasarladıkları giysilerin sergilendiği defile izleyici ile buluştu. Defilede sergilenen giysiler sürdürülebilirlik çerçevesinde, Oğuz Tekstil’in sağladığı atık kumaşların ileri dönüşüm (upcycle) yöntemiyle öğrenciler tarafından tasarlandı ve üretildi.

Mersin Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım bölümü son sınıf öğrencilerinin giysi tasarım bitirme projesi olan koleksiyonların sunumunun gerçekleştiği defilede; Fatıma Boyraz “Gama”, Vanessa Fairouz Demir “Angeli”, Hasan Sefa Uzuner ise “Reverse” başlıklı temalarını 5 görünümden oluşan kapsül koleksiyon şeklinde sundu.

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerinin 5’er görünümden oluşan koleksiyonları toplam 15 giysi tasarımı halinde bir arada izleyicilerin beğenisine sunuldu.

 

 

Oğuz Tekstil desteği ile gerçekleşen bu proje Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlhami İlhan danışmanlığında ve ders yürütücüsü Öğr. Gör. Dr. Esra Enes koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Doç. Dr. İlhami İlhan “Son yıllarda sonuçlarını yaşayarak daha çok farkına vardığımız küresel ısınma ve iklim değişiklikleri, sürdürülebilirlik kavramının ne kadar önemli olduğunun daha çok farkına varmamızı sağlamaktadır” dedi.

Dr. Esra Enes de “Günümüzde atık sorunu çevre kirliliği açısından ciddi bir sorun oluşturmaktadır. Bu nedenle yeni kumaşlar yerine üretimde hasar görmüş ya da kullanılamaz durumda olan kumaşlarla giysi üretilmiştir. Bu bir moda tasarım projesi olduğu kadar kendimize ve geleceğe dair farkındalık yarattığımızı düşündüğümüz bir çeşit sosyal sorumluluk projesidir” şeklinde konuştu.