“ŞAMPİYONLUK İÇİN HEP SUSTUM” | Güney Gazetesi Mersin

“ŞAMPİYONLUK İÇİN HEP SUSTUM”

Final maçında Fethiyespor’a penaltılarla 5-4 kaybeden İçel İdman Yurdu’nda maçın ardından eleştirilerin odağında olan Nurettin Çağlar, ilk kez konuştu.

“ŞAMPİYONLUK İÇİN HEP SUSTUM”


İBRAHİM AYDEMİR

 

Final maçında Fethiyespor’a penaltılarla 5-4 kaybeden İçel İdman Yurdu’nda maçın ardından eleştirilerin odağında olan Nurettin Çağlar, ilk kez konuştu. Günlerdir Mersinli taraftarlar tarafından kötü ve çirkin yorumlara maruz kalan başarılı oyuncu kendisine yönelik küfürlü yorum yapan kişileri mahkemeye vereceğini belirtti. İşte o röportaj sizlerle…

 

İlk olarak Play-Off maçı ile ilgili neler söylemek istersin? Son anda giden bir şampiyonluk var. Neler hissediyorsun?

 

Play-off maçları için söylenecek çok bir şeyimiz yok. Finale çıkmak önemliydi ancak finali kazanmak hepsinden önemliydi ama sonunu getiremedik. İşin penaltıya kalması yüzde 50 şans demekti.

 

 

Maçın ardından taraftarlar tarafından eleştiri aldın. Taraftarlara neler söylemek istersin?

 

Penaltılarda kaybettiğimiz ve kaçırdığım penaltıdan ötürü üzüntümü o anki yaşadıklarımı kimsenin anlayacağını düşünmüyorum. Penaltıyı 5 sene öncesinde formasını giydiğim Fethiyespor’a karşı kaçırmış olmamdan ötürü taraftarlarımızın bilerek isteyerek penaltıyı gole çevirmediği söylemeleri karşısında şaşkınlık ve büyük üzüntü içerisindeyim.

 

“BÜTÜN SORUMLULUK ÜZERİME BIRAKILDI”

 

Maçta uzun süre ısınman ve son saniyede maça dahil olman çok konuşuldu. Bu konuda neler söylemek istersin?

 

Maçın 50. dakikasından itibaren 120. dakikaya kadar kenarda ısındırılıp her dakikasında oyuna girmeyi beklemek şampiyonluk adına bir şeyler yapmak için heyecanla beklerken, anlamsız biçimde böylesine bir maçta, gole ihtiyaç duyduğumuz bu maçta, 120 dakika kenarda bekletilmiş olmama hiçbir şekilde anlam veremedim. O an orada yaşadığım psikolojik baskı ve hocamızın beni tercih etmemesi karşısında yaşadıklarımı sadece ben bilirim. Son haftalarda dahil oyuna sonradan girip skor üreten birisi olarak çok anlamsızdı. Oyunun son pozisyonunda oyuna dahil olup, soğumuş bir halde olmama rağmen sorumluluk alıp penaltı atabileceğime inanıp, kaçırdığımdan ötürü bütün sorumluluk üzerime bırakılmıştır.

 

 

“BİR KURUŞ BİLE HARAM LOKMA YEMEDİM”

 

Son olarak neler eklemek istersin?

 

Bu zamana kadar 3 şampiyonluk yaşadığım 1 de final oynadığım bu ligde takıma devre arası katılıp 1 tane 90 dakika görev alamadığım, ilk 11 oynadığım her maçta performans vermeme rağmen çok erken sürelerde oyundan çıkarılan oyuncu olmam, play-off maçlarında dahi sebepsiz yere Ordu deplasmanında ilk maçta 45.dk oyundan alınmam, sonraki maçta son 20 dakika görev alıp gol atmama rağmen, final maçında rakibimize üstünlük kurup gol atabilecek durumda olmamıza rağmen sadece 30 saniye görev almam ne kadar doğru? Bu kararı veren neye göre kime göre veriyor? O kadar zorlu süreçlerden geçtim ama şampiyonluk için her zaman sustum. Hep daha çok çalıştım. Yönetim olarak bana güvenip buraya getirenler için emeklerini boşa çıkarmama adına verdiğim mücadelede ne yazık ki sona ulaşamamak beni arkadaşlarımı derinden üzmüştür. Hiçbir taraftar hiçbir yönetici, futbolcu kadar üzülemez. Benim karakterimi kişiliğimi bilmeyenler maç sattı olarak düşünenleri Allah’a havale ediyorum. Ailem, eşim ve benim adıma küfürlü sözler yorumlar yapanları da taraftar değil futbolun cahilleri olarak görüyorum. Bu zamana kadar formasını giydiğim hiçbir takıma ihanet etmedim etmem de! Mersin İdman Yurdu’nun hak ettiği yerlere ulaşması dileğiyle şampiyonluk adına herkesten bir kez daha özür diliyorum. Sosyal medyamı da geçici olarak kapatmamdan ötürü yine farklı yerlere çekilmesi ailemi de kataraktan dahil yazılan saçma yorumlar ve küfürleri görmek istemediğim ve ailemin üzülmemesi içindi. 1 kuruş bile haram lokma yemedim. Altı boş sözlerle ne benim gururumu nede kariyerimi zedelemelerine izin vermeyeceğim.