Tadilat nedeniyle kapalıyız! | Güney Gazetesi Mersin

Tadilat nedeniyle kapalıyız!

Mersin’in önemli ören yerlerinden biri olan Uzuncaburç antik kentinde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Antik kenti gezmek için gelenler Uzuncaburç mahallesinin girişinde tel örgülerle karşılaşıyor. Sözleşmeye göre çalışmaların bu yılın kasım ayında bitmesi gerekiyor. Yani Uzuncaburç yaz boyunca ziyarete kapalı olacak. Sonbaharda ziyarete açıldığında ise antik kente ücretle girilebilecek.

Tadilat nedeniyle kapalıyız!


ABİDİN YAĞMUR

 

Silifke’nin kuzeyindeki Uzuncaburç, Zeus tapınağıyla, Roma yoluyla, amfi tiyatrosuyla ve yöreye adını veren yüksek burçla dikkat çeken ören yerlerinden biri.

Yöre halkının evleriyle iç içe olan antik kent yakın zamana kadar ücretsiz olarak gezilebiliyordu. Ancak Kültür Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda antik kente yani mahalleye girişe müze ücreti koydu. Geçtiğimiz yıl da bakanlık antik kentin restorasyon işini ihale etti ve Mersin merkezli Tuba İnşaat işi üstlendi.

Geçtiğimiz dönemlerde AKP’den milletvekili aday adayı olan, şimdilerde Akdeniz Kent Konseyi Başkanlığını yürüten Mustafa Erim’in kurucusu olduğu Tuba İnşaat restorasyon işini bu yılın kasım ayında bitirmeyi taahhüt etmişti. Yani Uzuncaburç bu yaz da ziyarete kapalı olacak.

Gezi tutkunlarının uğranacak yerler listesinde mutlaka yer alan Uzuncaburç’a gelen ziyaretçiler şimdilerde tel örgülerle karşılaşıyor.

Restorasyon çalışması nedeniyle mahallede 11 ev de kamulaştırılmıştı. Hal böyle olunca sadece ören yerine değil, ören yeriyle iç içe olan Uzuncaburç Mahallesine girmek de mümkün değil. Mahalle sakinleri, kendilerine ayrılan yoldan giriş çıkış yapabiliyor.

Uzuncaburç’taki çalışmaların sonbahar aylarında bitmesi bekleniyor. Çalışmalar bittikten sonra vatandaşlar Uzuncaburç’a Müze Kartla ve ücreti karşılığında girebilecek.

Uzuncaburç’a giriş ücreti bakanlığın sitesinde şu an 15 lira olarak görülüyor. Ancak restorasyon bittikten sonra bu ücretin artması bekleniyor.