Sanat Galerisi kapılarını açtı | Güney Gazetesi Mersin

Sanat Galerisi kapılarını açtı

Pandemi nedeniyle sergilerine ara veren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (#MTSO) Sanat Galerisi, ilk sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Orçun Çadırcı’nın lisans ve yüksek lisans öğrencileriyle birlikte hazırladığı atölye sergisi ’karşılaşmalar’, MTSO Sanat Galerisi’nde açıldı.

Sanat Galerisi kapılarını açtı


MTSO Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleştirilen MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Orçun Çadırcı ile lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin atölye sergisi 'karşılaşmalar'a, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Ressam Ahmet Yeşil, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek ile Sanat Galeri Sorumlusu Seda Şahbaz ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi, MEÜ öğrencisi genç sanatçıların eğitim sürecinde üzerine eğildikleri meselelerin sanatsal çıktıları olan 29 eserden oluşuyor.

 

 “FİZİKİ EĞİTİME DÖNMEK HEPİMİZİ OLUMLU ETKİLEDİ”

 

Sergi açılışında konuşan Ressam Orçun Çadırcı, zor geçen pandemi sürecinin ardından öğrencilerin okullarını özleyerek döndüklerini ve serginin de o heyecan ile ortaya çıktığını söyledi. Sergiyi, 12 lisans ve 3 yüksek lisans öğrencisiyle birlikte hazırladıklarını aktaran Çadırcı, “Öğrencilerin karşılaştığı sorunlar üretme dinamiklerini belirliyor” değerlendirmesinde bulundu. Sergideki bazı eserlerin İstanbul gibi farklı illerde de sergilendiğinden bahseden Çadırcı, Mersin’deki genç sanatçılarının iyi bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Pandemiyle dışarıdaki sosyal ve kültürel hayatının kıymetinin anlaşıldığını dile getiren Çadırcı, “Sanat eğitimi uzaktan sürdürülebilecek bir eğitim değil. Tekrardan fiziki eğitime, sosyal ve kültürel hayatımıza dönmek hepimizi olumlu etkiledi. Öğrencilerimle birlikte o heyecanla güzel bir ivme yakaladık. Eserlerimizi sergileme fırsatı veren MTSO yetkililerine buradan çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“SERGİNİN ANA TEMASI YABANCILAŞMA”

 

Serginin çoğunluğunun otoportre eserlerden oluşmasının, öğrencilerinden özellikle otoportre istemesinden kaynaklandığını kaydeden Çadırcı, sanatçı adayının önce kendisini nesnelleştirmesini istediğini, bunun da kendisiyle yabancılaşmasına, daha yaratıcı üretmesine ve pratik becerisinin gelişmesine katkı sağladığını söyledi. Serginin ana temasının yabancılaşma olduğuna dikkat çeken Çadırcı, resmin önce zihinde gerçekleştiğini daha sonra tuvale aktarıldığını ve dijital dünya ile bütünleşen yeni nesil için bunun oldukça zor olduğunu ifade etti.

31 Mayıs’a kadar devam edecek sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.