CHP’den alternatif kutlama | Güney Gazetesi Mersin

CHP’den alternatif kutlama

19 Mayıs kutlamalarında konuşan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Kavga etmeyeceğiz. El ele tutuşacağız. Teferruatları görmeyeceğiz. Hedefe kilitleneceğiz. Hedefimiz belli: Bayrağımız altında, Atatürk’ün yolunda çağdaş, bağımsız, demokratik bir Türkiye” ifadelerini kullandı.

CHP’den alternatif kutlama


ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını resmi kutlamanın ardından düzenledikleri alternatif program ile kutladı. Kutlamada CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer’in yanı sıra milletvekilleri ve belediye başkanları da konuşma yaparak bayramı kutladı.

 

AKTAY: GENÇLERİN YAYDIĞI UMUT IŞIKLARI GELECEĞİMİZİ AYDINLATACAK

 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay: “Vatanına bağlı, kendine güvenen onuruna sahip çıkan bir halkın emperyalizme karşı zaferinin ilk adımıdır 19 Mayıs. Bize özgürlüğümüzü, Cumhuriyetimizi kazandıran bir büyük mücadelenin Anadolu İhtilalinin başladığı gündür. Bu halkın özgürlük ve bağımsızlık iradesi karşısında hiçbir güç ayakta kalamaz. Halkın azim ve kararı bütün işgalcilerin bütün zorbaların üstündedir. 1919 ruhu sonsuza kadar yaşayacak. Bu ülkenin gençleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sonsuza dek sahip çıkacaktır. Gençlere saygı duymayanların, değer vermeyenlerin bu ülkenin geleceğinde de yeri yoktur. Gençlerin yaydığı umut ışıkları geleceğimizi aydınlatacak, Türkiye güzel günlere gençlerimizin zekasıyla, gençlerimizin cesaretiyle, gençlerimizin mücadelesiyle olacaktır.”

 

 

SÜMER: ÖDEVİMİZİ BİLİYORUZ

 

CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer: “Biz gücümüzü geçmişimizden, ilhamımızı şanlı tarihimizden alıyoruz ve Ulu Önderimizden alıyoruz. Sadece şunu söyleyeceğim. Ödevimizi biliyoruz, muhtaç olduğumuz kudretin nerede olduğunu biliyoruz”

 

 

 

YILMAZ: GENÇLER, İLERİCİLERİN MÜTTEFİKİDİR

 

CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz: “Burada olmamızın bir anlamı var. Alternatif tören yapmamızın bir anlamı var. Gençlik çok kıymetli bir alan ve bildiğiniz üzere süreç içerisinde 6 milyon 300 bin genç oy kullanacak fakat biz gençlere oy deposu olarak bakacak bir siyasi parti anlayışından gelmiyoruz. Biz 38 yaşında Samsun’a çıkan, Cumhuriyeti kuracağına inanan ve küçükte olsa bu anlayışı bu felsefeyi bu memlekete yayan bir liderin parçalarıyız. Bu sebeptendir ki gençliği arkasına alan hiçbir siyasi kuvvetin yenilmez olduğunu, gençlerin ilericilerin tabii müttefiği olduğunu esasen biz dün Barış Meydanı’nda toplanan binlerce gençten anlamış durumdayız. İşte bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Mersin’de nasıl bir anlayışı bu hegemonyayı, bu tahakkümü kurduysak bundan sonraki süreçte de Türkiye’de bu hegemonyayı kurmak durumundayız.”  

 

 

 

BAŞARIR: UMUTLARI, HAYALLERİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

 

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: “Şunu herkes bilsin, bu topraklar, bu vatan, bu memleket, bu tarih bizim. Bugün değerlerimize dokunduğunu düşünenler şunu çok iyi bilsin. 19 Mayıs 1919 ruhu devam ettiği sürece yıktığınız her şeyi tekrar inşa ederiz. Şeker fabrikalarını, demir çelik fabrikalarını, kağıt fabrikalarını, limanları, Atatürk havalimanını bir değil beş yaparız. Çünkü biz Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün çocuklarıyız, evlatlarıyız.  Biz gençlere güveniyoruz. Biz gençlerimize inanıyoruz. Çünkü onlar çok güçlü. Onlar bu ülkede kalacak. Umutları, hayalleri yeniden inşa edeceğiz. Çok mutlu bir ülke olacağız. Ve büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığı, adımları, ruhu arkasında yepyeni bir ülkeyi inşa edeceğiz.”

 

 

 

GÖKÇEL: ELİMİZDEN GELENİN DAHA FAZLASINI YAPACAĞIZ

 

Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel: “Bugün öyle bir günkü esareti esareti göze alan saltanatın imkanlarından faydalanmak için Anadolu ve İstanbul’u emperyalistlere teslim eden zihniyete inat, Anadolu’yu özgürleştirmek isteyen ve ülkemizin özgürleştirilmesinde canını ortaya koyarak arkadaşlarıyla birlikte Anadolu’yu özgürleştirmek için yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bugün Samsun’a çıkışının 103. yılı. Aslında bizim şu an üstümüze düşen görevi çok iyi irdeleyerek burada elimizden gelen çabanın daha fazlasını vermemiz gerekiyor. 19 Mayıs, 23 Nisan aslında bu ülkenin en büyük coşkuyla kutlanması gereken bayramlarıdır. Ama saltanat içerisinde olanların bu milli bayramları değersizleştirmeye çalıştığı bugünlerde bizler; laik, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni var etmek için elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız diyorum.”

 

 

“19 MAYIS KUTUP YILDIZI OLDU”

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit: “103 yıl önce ülkemizin her noktasının emperyalistler tarafından işgal edildiği zamanda bandırma vapuruyla Samsun’a çıkarak bir başlangıca imza attı. O başlangıç bir kutup yıldızı oldu. Bağımsızlığın, Türkiye Cumhuriyetinin kutup yıldızı oldu,  vatanseverler, esaret altında yaşamak istemeyenler o kutup yıldızını takip etti ve cumhuriyeti var etti. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu cumhuriyeti, demokratik, laik şekilde, emperyalizme karşı dik durmak üzere gençlere emanet etti. Cumhuriyeti Ortadoğu karanlığına çekmek isteyenlere karşı mücadele edeceğiz. Büyük ideallerle kurulmuş güzelim ülkemizi en şanlı elbisesiyle en güzel noktaya taşıyacağız.”

 

 

SEÇER: "TEFERRUATLARI GÖRMEYECEĞİZ. HEDEFE KİLİTLENECEĞİZ"

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: "Gerçek manada gençlerle beraberiz. Sözde değil, lügatta değil, retorikte, belegatta değil. Özde gençlerle beraberiz. Mersin’i bir genç kenti yapmak istiyoruz. Çünkü Mersin genç Mersin. Genç bir şehir Mersin. Gençlerimiz pırıl pırıl. Dün konser alanında 50 bine yakın gencimiz orada bir arada, hiçbir etnik fark gözetmeden, hiçbir inanç farkı, ekonomik fark gözetmeden bir aradaydı. Biz böyle bir Türkiye’nin özlemiyle çalışıyoruz. İnsanları bir arada tutmak, kardeşcesine, birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, ülkemizi sadece bölgesinde değil tüm dünyada saygın bir devlet yapmak için çalışıyoruz. Onun için 31 Mart çok önemliydi. Ve şükür ki bugün Türkiye’de çok önemli şehirler, çok önemli bir nüfus, ekonominin üçte ikisini yöneten anlayış, Mustafa Kemal’in izinden giden anlayış. Son söz: Çok çalışacağız. Az konuşacağız. Kavga etmeyeceğiz. El ele tutuşacağız. Teferruatları görmeyeceğiz. Hedefe kilitleneceğiz. Hedefimiz belli: Bayrağımız altında, Atatürk’ün yolunda çağdaş, bağımsız, demokratik bir Türkiye."