Tarsuslu kadınlar Kapadokya’yı gezdi | Güney Gazetesi Mersin

Tarsuslu kadınlar Kapadokya’yı gezdi

Tarsus Belediyesi kadınlara yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda kentte kadınlara yönelik sosyal projeleri hayata geçiren Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Türkocağı Kerim Çeliktaş İlkokulu öğretmen ve öğrenci anneleri için Kapadokya gezisi düzenledi.

Tarsuslu kadınlar Kapadokya’yı gezdi


Gezi kapsamında Ürgüp, Avanos, Kapadokya bölgesini gezen 164 kadın, unutulmaz bir gün yaşadı. Kadınlar gezi ile birlikte daha önce hiç görmedikleri yerleri deneyimleme imkânı buldu.

Kadınlar ilk olarak, Güvercinlik Vadisi’nde gün doğumuna şahit olarak, Göreme’de panoramada keyifli vakit geçirdi. Ardından Devrent Vadisi’ni gezen kadınlar burada rehber eşliğinde bilgilendirilerek renkli görüntüler oluşturdu.

 Asmalı Konak ve titreyen köprüyü de deneyimleyen kadınlar canlı olarak çanak çömlek yapımını izledi. Yörenin yöresel tatlarını da tadan kadınlar son olarak, Aşk Vadisi ile geziyi sonlandırdı.

Kadınlar, böyle bir gezi organizasyonu düzenledikleri için Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür etti.

Gezi boyunca katılımcılar, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün faaliyetleri konusunda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Aksanlı tarafından bilgilendirildiler.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Kadınlarımıza yönelik bu tarz sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. Sizlerin güzel bir gün geçirmesi bizler için çok önemli. Kadınlarımız Kapadokya yöresini deneyimleme imkânı buldu. Hayatlarında çok önemli anılara sahip oldular. Kentimizde yaşayan kadınlarımıza bu tarz faaliyetler düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)