Hekimlerden iş bırakma eylemi | Güney Gazetesi Mersin

Hekimlerden iş bırakma eylemi

Özlük haklarının iyileştirmesi ve taleplerinin yerine getirilmesi için hekimler, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Toros Devlet Hastanesi önünde eylem yapan hekimler adına Hekimler Birliği Sendikası Toros Devlet Hastanesi Temsilcisi Müne Köybaşı, “Taleplerimiz yönünde herhangi bir kararın da şu ana kadar icraata geçirilmediğini görmemiz nedeniyle anayasal dayanağı olan meşru iş bırakma hakkımızı 26-27 Mayıs tarihinde kullanıyoruz” dedi.

Hekimlerden iş bırakma eylemi


MAYSA DERYAYEVA

 

Basın açıklamasında konuşan Hekimler Birliği Sendikası Toros Devlet Hastanesi Temsilcisi Müne Köybaşı, savaşta, salgında, her koşulda halkın sağlığı için yanında olduklarını ancak hekimler olarak tükendiklerini söyledi. Köybaşı, “Mesleğimiz ile ilgili olarak dile getirdiğimiz taleplerimizin idare tarafından karşılanmadığını görmekteyiz. Bizler yakın dönemde yaşadığımız tecrübeler ile taleplerimizin Resmî Gazete'de yayımlandığını görmediğimiz sürece anayasal düzen içinde tarafımıza verilen tüm hakları kullanmaya kararlıyız. Bizler öldürülmemek, şiddete uğramamak, halkımıza hakkı ile sağlık hizmeti sunabilmek geçim derdine düşmemek, ömür boyu çalışsak da ödeyemeyeceğimiz tazminatlar ile karşılaşmamak ve emekliliğimizde ek iş yapmadan rahatça geçinebileceğimiz bir maaş alabilmek adına, yetkililerin davul zurna ile açıkladıkları müjde verme tarihleri olan 1 Aralık 2021 den 166 gün 14 Mart 2022 den 64 gün geçmiş olmasına rağmen taleplerimiz yönünde herhangi bir kararın da şu ana kadar icraata geçirilmediğini görmemiz nedeniyle anayasal dayanağı olan meşru iş bırakma hakkımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

 

“YOKSULLUK SINIRININ ALTINDAKİ MAAŞI KABUL ETMİYORUZ”

 

Sağlık çalışanlarının sözel, fiziksel, psikolojik saldırıya uğradıklarına dikkat çeken Köybaşı, “Biz Hekimler, şiddete karşı göstermelik koruma kanunları değil, caydırıcı hükümler içeren kanunların çıkarılmasını bekliyoruz. Hekime karşı işlenen şiddet olaylarında, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının (HAGB) uygulanmamasını ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi etkin tedbirler alınmasını bekliyoruz. En zor sınavları geçerek, meşakkatli olduğu kadar çok güç eğitim süreçleri de içeren Hekimlik eğitimimizi tamamladıktan sonra, hayatımızı idame ettiremeyecek şekilde yoksulluk sınırının altında maaşı almayı bizler kabul etmiyoruz. Performans sistemi kırbacını sırtımızda hissetmeden çalışmak istiyoruz. Söze gelince bizlere, hekimler de hakimler gibidir diyen yetkililerden, en az hakimler kadar temel maaş talep ediyoruz. Halkımıza doğru tanı koymak için en az 15-20 dakika muayene süresi ayırabilmek istiyoruz. Hastaların aylarca randevu sırası beklemediği, sağlıklı uygulanabilir bir sevk zinciri istiyoruz” ifadelerini kullandı.